Νέο κόμμα στο Κόσοβο

Ο πρόεδρος της Βουλής του Κοσόβου, πρώην γενικός γραμματέας και ένας από τους ιδρυτές του Δημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου, Γιακούπ Κρασνίτσι ανήγγειλε ότι θα ιδρύσει νέο πολιτικό κόμμα.

Ο κ. Κρασνίτσι κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι για όλες τις αρνητικές εξελίξεις στο Κόσοβο και τόνισε ότι λαμβάνει αυτόνομα, χωρίς διαβουλεύσεις, όλες τις αποφάσεις.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό KTV, ο κ. Κρασνίτσι είπε ότι δεν υπάρχει πλέον θέση

γι' αυτόν στο Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου και ότι το κόμμα δεν θα έχει μέλλον χωρίς δημοκρατικές αλλαγές.

Ο κ. Κρασνίτσι εκτίμησε ότι, με αυτή τη δομή του κόμματος, δύσκολα ο Χασίμ Θάτσι θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές και παραδέχθηκε ότι είχε συζητήσεις με στελέχη άλλων κομμάτων και με δυσαρεστημένα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος για τη δημιουργία νέου κόμματος.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανήγγειλε ότι πολύ σύντομα θα ενημερώσει την κοινή γνώμη για την απόφαση που θα λάβει.

Ο κ. Κρασνίτσι είπε ότι οι αλλαγές στο Κόσοβο είναι αναγκαίες, αλλά το πρόβλημα είναι πώς θα υλοποιηθούν και αν εκείνοι που θα εκλεγούν θα είναι έτοιμοι για αλλαγές.

Άσκησε ακόμη κριτική για τη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων οργανισμών στο Κόσοβο, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ήταν περισσότερο στο πλευρό των αγοραστών και όχι στο πλευρό των πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα