Νέο αίμα στα Ολυμπιακά αθλήματα

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν αθλήματα άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως το μπάντμιντον και η ξιφασκία, διοργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης,
στο πλαίσιο του εορτασμού της "Ολυμπιακής Ημέρας 2013".

"Ηδη, από τις πρώτες εκπαιδεύσεις που κάναμε στα δημοτικά σχολεία υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών να ασχοληθούν με τα δύο αυτά αθλήματα, το μπάντμιντον και την ξιφασκία. Ειδικά με την ξιφασκία, που είναι ένα ιδιαίτερο όμορφο, δυναμικό και επιβλητικό άθλημα" λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Κυριακή Ουζατζή.

"Πρωταρχικός μας στόχος είναι να μάθουν τα παιδιά αθλήματα που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά" εξηγεί, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο αθλητισμός είναι ικανός να αποτρέψει από κακοτοπιές της κοινωνίας. "Θέλουμε να φέρουμε τα παιδιά στον αθλητισμό όχι μόνο για να βελτιώσουμε την υγεία τους, αλλά και για να τα μυήσουμε στον υγιή αθλητισμό και όχι αποκλειστικά στον πρωταθλητισμό" σημειώνει.

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών παρουσιάσεων, αθλητές και προπονητές τοπικών συλλόγων, υπό την αιγίδα των υπευθύνων του αναπτυξιακού προγράμματος "μπαντμιντόραμα", θα παρουσιάσουν το άθλημα και τις τεχνικές του αθλήματος στα παιδιά, ενώ στο πλαίσιο του πρότυπου αναπτυξιακού προγράμματος "νίκησε το σπαθί σου", αθλητές και προπονητές θα μυήσουν τα παιδιά του σπαθιού και στο άθλημα της ξιφασκίας.

"Οι μικροί μαθητές εκτός από τις αξίες και τα ιδεώδη του ολυμπιακού κινήματος, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την κλίση τους σε αυτά τα αθλήματα και να εμπλουτίσουν με ψυχαγωγικό και διαδραστικό τρόπο τις γνώσεις τους όσον αφορά την Ολυμπιακή Παιδεία" αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Ουδατζή.

Διευκρινίζει δε ότι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια, με άλλα αθλήματα. "Πέρσι έγιναν στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά, με δύο αθλήματα. Την ποδηλασία και την κωπηλασία. Φέτος, η ΕΟΕ μας πρότεινε το μπάντμιντον και την ξιφασκία, ενώ του χρόνου θα έχουμε άλλα δύο αθλήματα. Θέλουμε, μέσα σε ένα βάθος χρόνου, οι μικροί μαθητές να γνωρίσουν όλα τα αθλήματα. Αυτό που γίνεται μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και μας γεμίζει με δύναμη ώστε να οργανώσουμε την επόμενη δραστηριότητά μας" διευκρινίζει η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα