Νεκρός ο επικεφαλής της αλ Σεμπάμπ

Ο επικεφαλής της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, ο Άχμεντ Άμπντι «Γκοντάν», σκοτώθηκε τη Δευτέρα σε μια αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν αμερικανικές δυνάμεις στη Σομαλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι ΗΠΑ.

«Έχουμε επιβεβαιώσει ότι ο Άχμεντ Γκοντάν, συνιδρυτής των Σεμπάμπ, σκοτώθηκε», ανέφερε ο υποναύαρχος Τζον Κίρμπι σε ανακοίνωσή του.

Ο θάνατος του Γκοντάν «είναι ένα σημαντικό πλήγμα από συμβολική και επιχειρησιακή άποψη για τη σημαντικότερη οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα»,
υπογράμμισε από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος.

«Αν και πρόκειται για μια κρίσιμη πρόοδο στη μάχη κατά των αλ Σεμπάμπ, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν όλα τα εργαλεία που διαθέτουν -οικονομικά, διπλωματικά, στρατιωτικά-, αλλά και πληροφορίες για να αντιμετωπίσουν την απειλή που αποτελούν οι Σεμπάμπ και οι άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις για τις ΗΠΑ και τον αμερικανικό λαό», υπογράμμισε ο Λευκός Οίκος.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι η επιχείρηση που οδήγησε στον θάνατο του Γκοντάν είμαι «το αποτέλεσμα ετών εργασίας των υπηρεσιών πληροφοριών, του στρατού και των δυνάμεων διατήρησης της τάξης».

Η επιχείρηση, που διεξήγαγαν οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις με τη βοήθεια αεροπλάνων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις 18:20 (ώρα Ελλάδας) και είχε στόχο μια συνέλευση υψηλόβαθμων στελεχών των Σεμπάμπ στην οποία συμμετείχε ο «Γκοντάν», είχε επισημάνει την Τρίτη το Πεντάγωνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα