Νεφώσεις και υγρασία

Παροδικές νεφώσεις και αυξημένη υγρασία σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές ομίχλες και περιορισμένη ορατότητα κατά τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες, προβλέπει για σήμερα Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσίας (ΕΜΥ).Νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί κατά τόπους παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 15 στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 5 έως

17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 9 έως 16 στα νησιά του Αιγαίου με τις μέγιστες στην Κρήτη να είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, με εξαίρεση τα νότια πελάγη όπου θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι δυτικοί άνεμοι. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι δυτικών κυρίως διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Αναλυτικότερα

Αττική
Τοπικές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα κατά τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Θεσσαλονίκη
Παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Τοπικές ομίχλες ή περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια δυτικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κρήτη, Κυκλάδες
Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα