Νέες εκτιμήσεις για το Boeing

Νέες εκτιμήσεις σχετικά με την κατάρριψη του Boeing έδωσαν στη δημοσιότητα αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, λέγοντας ότι το αεροσκάφος μπορεί να καταρρίφθηκε «κατά λάθος» από τους αυτονομιστές, που το πέρασαν για άλλου είδους αεροπλάνο.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, υπάρχει βεβαιότητα ότι το αεροπλάνο επλήγη από πύραυλο εδάφους- αέρος. ο οποίος εκτοξεύθηκε από την ανατολική Ουκρανία.

Ειδικότερα από τα δεδομένα των αμερικανικών υπηρεσιών προκύπτει ότι την ώρα που καταρρίφθηκε το Boeing

των μαλαισιανών αερογραμμών, ο πύραυλος «έφυγε» από την πόλη Σνίζνε, όπου το τελευταίο διάστημα διεξάγονται σκληρές μάχες των ουκρανικών δυνάμεων με τους αυτονομιστές.

Εν τω μεταξύ, τα "μαύρα κουτιά" του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών που κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία έφθασαν στη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα η ειδική επιτροπή της ουκρανικής κυβέρνησης που ερευνάτις συνθήκες συντριβής του Μπόινγκ 777.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίσεις,φιλορώσοι αντάρτες εγκαταλείπουν τις θέσεις τους στα περίχωρα της ανατολικής ουκρανικής πόλης Ντονέτσκ και υποχωρούν προς το κέντρο της, ανακοίνωσαν σήμερα ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Κάτοικοι είπαν πως οι αντάρτες, οι οποίοι επιδιώκουν την ανεξαρτησία από το Κίεβο της ουκρανικής περιφέρειας Ντονμπάς, έχουν σκάψει χαρακώματα στο κέντρο του Ντονέτσκ έξω από το πανεπιστήμιο της πόλης, όπου ζουν σε φοιτητικούς κοιτώνες.

Οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν τους αντάρτες πίσω στα δύο κύρια οχυρά τους, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, καταλαμβάνοντας χωριά και προάστια γύρω τους σε μια προσπάθεια να τους εξαναγκάσουν να φύγουν.

Σχετικά με τις σορούς των θυμάτων ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ δήλωσε σήμερα ότι παραμένει ασαφής ο αριθμός των σορών των επιβατών της πτήσης MH17 που έχουν μεταφερθεί με τρένο στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, ενώ άγνωστος είναι και ο αριθμός των σορών που ενδεχομένως να βρίσκονται ακόμη στον τόπο της τραγωδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα