Νέα συνάντηση με τρόικα

Έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας, συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις και τις επαφές. Όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπ.Οικονομικών, πρέπει πρώτα να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα του Μαρτίου , προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ. Οι πιέσεις εντείνονται ειδικά για το θέμα της τήρησης των δράσεων και των χρονοδιαγραμμάτων για την αποχώρηση 25 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2013. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα υπάρξει και τρίτη συνάντηση των
εκπροσώπων των δανειστών με τον Γιάννη Στουρνάρα, την Κυριακή. Σήμερα πιθανότατα θα συναντηθούν εκ νέου τα τεχνικά κλιμάκια των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και της τρόικας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση. Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν περιορισμό των 60 δόσεων που προτείνει η ελληνική πλευρά, και αυστηρότερες προυποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση.

«Αυτό που θέλουμε τώρα από την Ευρώπη είναι επενδύσεις, είναι ανάπτυξη, να μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση» δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας.

Την ίδια ώρα, το θέμα διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και από τα σούπερ μάρκετ έθεσε εκ νέου η τρόικα κατά τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν επίμονα να ολοκληρωθεί η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους, προκειμένου να αποκτήσει ταμειακή ρευστότητα μέσα στο 2013.
Keywords
Τυχαία Θέματα