Νέα συνάντηση για την Συρία

Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ έφτασε το σχέδιο που προτείνει η Ρωσία για την παράδοση των χημικών όπλων της Συρίας σε διεθνή έλεγχο και ήδη έχουν ξεκινήσει πυρετώδεις διαβουλεύσεις ενόψει της συνάντησης που θα έχουν την Πέμπτη στη Γενεύη, οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ - Ρωσίας.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού κάλεσε τους υπουργούς εξωτερικών των ΗΠΑ και

της Ρωσίας να συζητήσουν και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη χορήγηση βοήθειας προς τους Σύρους αμάχους.

Μετά από αίτημα του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η συζήτηση στο Κογκρέσο για την εξουσιοδότηση μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να συζητηθεί το ρωσικό σχέδιο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, διπλωμάτες των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πρόκειται να συναντηθούν αργά την Τετάρτη προκειμένου να συζητήσουν τους σχεδιασμούς για να τεθεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο.

Σύμφωνα με έκθεση της επιτροπής έρευνας του ΟΗΕ για τη Συρία που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα τονίζεται πως είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις της Δαμασκού ευθύνονται για δύο σφαγές που έγιναν τον περασμένο Μάιο, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 450 άμαχοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα