Νέα συνάντηση για ΕΑΣ- ΕΛΒΟ

Με συναντήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, θα συνεχιστούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για τη βιωσιμότητα των αμυντικών βιομηχανιών.

Στη χθεσινή συζήτηση για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ
όπως και της ΛΑΡΚΟ, η ελληνική πλευρά προσπαθεί να αποδείξει στην τρόικα ότι το σχέδιο της αναδιάρθρωσης εν λειτουργία των δύο επιχειρήσεων είναι βιώσιμο και πως εφ όσον εξακολουθήσουν να λειτουργούν θα μπορεί να επιστραφεί στο σύνολό του το ποσό που ζητείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις, ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα συζητήθηκαν η πορεία των αποκρατικοποιήσεων, οι διαρθρωτικές αλλαγές και το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, με την τρόικα, να εμμένει στο ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία.

Σε νέα συνάντηση με την τρόικα το απόγευμα, αναμένεται να τεθούν τα μακροοικονομικά μεγέθη της οικονομίας, η εκτέλεση του προϋπολογισμού 2013 και το δημοσιονομικό κενό.

Επίσης σήμερα η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για την κινητικότητα και τις απολύσεις.

Παράλληλα, η αύξηση των ομαδικών απολύσεων, οι παρεμβάσεις στο εφάπαξ και στα ασφαλιστικά ταμεία, τα χρέη προς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και ο τρόπος καθορισμού των απεργιών θα βρεθούν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί.
Keywords
Τυχαία Θέματα