Κλιμακώνεται η πολιτική ένταση

Νέες, απρόσμενες πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του Γιώργου Κατρούγκαλου. Να κατατεθούν στη Βουλή τα αντίγραφα των συμφωνητικών των δικηγορικών εταιρειών «Παπακωνσταντίνου, Κατρούγκαλος,Χλέπας και συνεργάτες» και «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες», που έχουν κατατεθεί κατά το νόμο στις ΔΟΥ όλης της χώρας από το 2012 έως σήμερα και αφορούν επαναπροσλήψεις απολυθέντων - διαθεσίμων και μισθολογικές διαφορές ζητούν με αίτηση κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλαν στον υπουργό

Οικονομικών οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γκεγκέρογλου, Γιώργος Αρβανιτίδης, Γιάννης Δριβελέγκας και Φώφη Γεννηματά.

Σε σημερινές του δηλώσεις, και στην προσπάθειά του να καταδείξει ότι δεν έκανε κάτι παράνομο, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, λέγοντας πως όταν ήταν στο ίδιο υπουργείο επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή συμμετείχε σε δικηγορικές εταιρείες.

Η αναφορά του αυτή προκάλεσε την αντίδραση κύκλων της Προεδρίας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως υπουργός Εσωτερικών από 2004 έως 2009, τελούσε σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος, λόγω ασυμβιβάστου μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001» διευκρινίζουν.

Στο μεταξύ νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα με δύο νέες υποθέσεις δήμων που ανατέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο Κατρούγκαλου, ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος του «Βήματος», Βασίλης Χιώτης, ανέφερε πως έχει στη διάθεσή του στοιχεία σύμφωνα με τα οποία όταν ήταν σύμβουλος στο υπουργείο Παιδείας το 2012, την ίδια περίοδο ήταν και δικηγόρος των ιδιοκτητών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που ζητούσαν αλλαγές σε νόμο που τους αφορούσε.

Να κατατεθούν στη Βουλή αντίγραφα των συμφωνητικών των δικηγορικών εταιρειών «Παπακωνσταντίνου-Κατρούγκαλος- Χλέπας και Συνεργάτες» και «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες», ζητούν με αίτηση κατάθεσης εγγράφων οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Αρβανίτης, Γιάννης Δριβελέγκας και Φώφη Γεννηματά.


Προηγούμενη είδηση

Keywords
Τυχαία Θέματα