Νέα στοιχεία για την επίθεση

Στην άκρα αριστερά αποδίδουν οι τουρκικές αρχές τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το μεσημέρι έξω στην είσοδο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, εκτός του δράστη, ένας Τούρκος φρουρός και να τραυματιστεί σοβαρά μία δημοσιογράφος του διπλωματικού ρεπορτάζ.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο δράστης ονομαζόταν Ετζεβίτ Σανλί και ανήκε στο ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο που έχει διαπράξει πολλές επιθέσεις στην Τουρκία από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και καταγγέλλει

την πρόσφατη ανάπτυξη αντιπυραυλικών συστημάτων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Της σημερινής επίθεσης προηγήθηκε η σύλληψη στις 18 Ιανουαρίου, 85 ατόμων που κατηγορούνται ότι είναι μέλη της εν λόγω οργάνωσης.

Έκκληση για ανάληψη παγκόσμιας προσπάθειας με στόχο την καταπολέμηση των τρομοκρατικών στοιχείων απηύθυνε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, μόλις πληροφορήθηκε την επίθεση, ενώ από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές ποιος είναι υπεύθυνος για την τρομοκρατική ενέργεια.

ΗΠΑ: «Δεν είναι σαφές ποιός ευθύνεται»

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι ακόμη σαφές ποιος είναι υπεύθυνος για τη σημερινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία, τη δεύτερη επίθεση με στόχο διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ σε τέσσερις μήνες.

"Η ίδια η επίθεση ήταν σαφώς μια πράξη τρομοκρατίας", δήλωσε ο Τζέι Καρνέ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Στο μεταξύ από την Ιερουσαλήμο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε και αυτός τηνβομβιστική επίθεση ενός καμικάζι εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα, δηλώνοντας "σοκαρισμένος και λυπημένος" σε μήνυμα του προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

"Αυτέςοι πράξεις τυφλής βίας μας θυμίζουν τους κινδύνους που διατρέχουν αυτοίπου μας εκπροσωπούν στο εξωτερικό, και την απειλή που εξακολουθούν να αποτελούν αυτοί που περιφρονούν τους λάτρεις της ελευθερίας και της ζωής", τόνισε.

Διαβάστε τη προηγούμενη είδηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα