Διαρκείς οι μετασεισμοί στην Κεφαλονιά

Διαρκείς είναι οι μετασεισμοί στην Κεφαλονιά όπου οι κάτοικοι τις επόμενες ώρες θα βρεθούν αντιμέτωποι και με έντονη κακοκαιρία. Σήμερα καταφθάνει στο Ληξούρι κρουαζιερόπλοιο 900 κλινών, ενώ λεπτομέρειες θα δοθούν και για τη δέσμη μέτρων για τη σήριξη των σεισμόπληκτων, με χρηματοδότηση ανακατασκευής των πληγέντων κατοικιών και επιδότηση ενοικίου. Τα σχολεία στην Κεφαλονιά θα λειτουργήσουν άμεσα και με ασφάλεια, διαβεβαίωσε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής

ο υπουργός εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχελάκης ήδη βρίσκονται στο νησί 45 προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας από τις οποίες οι 21 θα εγκατασταθούν στο Αργοστόλι και 20 στο Ληξούρι.

Στο νησί μεταβαίνει σήμερα ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη η βουλευτής Κεφαλονιάς του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου τόνισε πως ένα στα δέκα μη κατοικήσιμα σπίτια έχει κριθεί κατεδαφιστέο και ζήτησε να σταματήσει η τρομοκράτηση των πολιτών.

Απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τα περί λαθών της κυβέρνησης στη διαχείριση των προβλημάτων στο νησί μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς. «Δεν έγιναν λάθη, κινήθηκαν όλα πολύ γρήγορα», δήλωσε στον ΣΚΑΙ, κάνοντας λόγο για κάποιες διαδικαστικές δυσλειτουργίες. Στο νησί μεταβαίνει σήμερα ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για «ανευθυνότητα» των κυβερνήσεων, οι οποίες δεν μερίμνησαν ώστε η σεισμογενής αυτή περιοχή να είναι από μόνη της σε θέση να αντιμετωπίσει έως και το 80% των σημερινών προβλημάτων, έκανε λόγο η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από το βήμα της Βουλής.

Ευχαριστήριο μήνυμα προς τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη για την αποστολή κρουαζιερόπλοιου στην Κεφαλονιά, απέστειλε ο δήμαρχος του νησιού, Αλέξανδρος Παρίσης.

Συγκέντρωση τροφίμων για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς ξεκινά την προσεχή Δευτέρα ο δήμος Αθηναίων.

Σεισμός και στη Φθιώτιδα

Νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε δύο λεπτά πριν από τις 10 με επίκεντρο το όρος Καλλίδρομο στη Φθιώτιδα, κοντά στην Αμφίκλεια. Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αθήνα. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους εντάσσεται στη μετασεισμική δραστηριότητα από τη δόνηση του καλοκαιριού.

Keywords
Τυχαία Θέματα