Νέα «πυρά» Ζήγρα

Μέλη «εγκληματικής οργάνωσης» που σκοπό είχε το ξέπλυμα χρημάτων χαρακτήρισε τον Άκη Τσοχατζόπουλο και πρόσωπα που έχει ήδη κατονομάσει, ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος απολογείται για δεύτερη μέρα στη δίκη για τις παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στα έξοδα και στον «πολυτελή βίο» τού πρώην υπουργού, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του.

Ο Ν. Ζήγρας, που ενέταξε τον εαυτό του στην οργάνωση η οποία κατά τη δικογραφία δημιουργήθηκε

με σκοπό το «ξέπλυμα χρημάτων», υποστήριξε ότι η ηγετική ομάδα «μεταχειρίστηκε» ή παραπλάνησε με τον Α' η Β' τρόπο τα πρόσωπα που βρίσκονται στο εδώλιο.

Όπως υποστήριξε ο Νίκος Ζήγρας, όλα ξεκίνησαν το 1997-1998, όταν ο τότε υπουργός τον έφερε σε επαφή «με κάποιον Ντίνο Μιχαηλίδη» (σ.σ πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου και ήδη εκζητούμενος για νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων), λέγοντάς του ότι εκπροσωπεί αραβικά συμφέροντα που θα έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα.

Αρχικά, όπως είπε στην απολογία του, δεν είχε υποψιαστεί κάτι, αλλά αργότερα κατάλαβε ότι τα χρήματα αυτά ήταν από εξοπλιστικά προγράμματα. «Τα γνώριζε όλα ο Άκης και κρατούσε σημειώσεις. Εγώ πίστευα απόλυτα τον Άκη, ο οποίος αρνήθηκε ότι τα χρήματα είχαν σχέση με τα εξοπλιστικά"», ανέφερε ο κ. Ζήγρας.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας επισήμανε στον κατηγορούμενο ότι η αξιοπιστία του ελέγχεται και πως δεν σημαίνει ότι όσα λέει είναι αληθή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα