Νέα κρίσιμη συνάντηση με την τρόικα

Το θέμα της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων, οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα, οι αποκρατικοποιήσεις και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα βρεθούν στρο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας. Νωρίτερα, προπαρασκευαστικού χαρακτήρα συνάντηση προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» στο ακανθώδες θέμα της ρύθμισης χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία είχε πολυμελές κλιμάκιο

εμπειρογνωμόνων της τρόικας με παράγοντες του υπουργείου Εργασίας.

Περιορισμένες δόσεις , δεκαοκτώ για την πάγια ρύθμιση και έως 36 για την έκτακτη ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας εμμένοντας στους αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις υπαγωγής των οφειλετών αλλά και σε διασφαλίσεις εξ μέρους της κυβέρνησης οτι θα συγκεντρώσει τα ποσά που προϋπολογίζει.

Ο υπουργός Οικονομικών είχε χθες συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την πορεία των συζητήσεων με τους δανειστές, και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία. Η χθεσινή συνάντηση έγινε παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου καθώς συζητήθηκε και το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα