Παραμένουν στο ΥΠΟΙΚ

Παραμένουν αλυσοδεμένες στο υπουργείο Οικονομικών και με λουκέτα στην είσοδο του κτιρίου οι απολυμένες καθαρίστριες, που διαμαρτύρονται για τη μη επιστροφή στην εργασία τους παρά τη δικαστική δικαίωσή τους. Η υπόθεση παίρνει και πολιτικές διαστάσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει άρνηση του υπουργού να υλοποιήσει την απόφαση, κάτι που - όπως τονίζει - συνιστά πράξη «παντελούς έλλειψης σεβασμού των δικαστικών αποφάσεων» και «αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά».
Σύμφωνα με τον συνήγορό τους, οι συνολικά 397 καθαρίστριες

έπρεπε ήδη από την Τρίτη να είχαν γυρίσει στις θέσεις τους.

Ωστόσο, όπως τους διεμήνυσε ο γγ δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης υπάρχει πολιτική απόφαση να μην επανέλθουν καθώς πρόκειται για πρωτόδικη δικαστική απόφαση και η κυβέρνηση θα ασκήσει έφεση. "Άμεσα εκτελεστέα είναι η δικαστική απόφαση. Θα έπρεπε να επαναπροσληφθούν άμεσα", δήλωσε στον Α984 η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Το δικαστήριο, με την πρόσφατη απόφασή του, έκρινε «προδήλως απαραίτητες» για το Δημόσιο τις θέσεις εργασίας των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ -που προσέφυγαν- των οποίων διατάσσει την επαναπρόσληψη, θεωρώντας αντισυνταγματική και ως εκ τούτου άκυρη την διαδικασία που εφαρμόστηκε για τις προσφεύγουσες.

ΦΩΤΟ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα