Νέα άνοδος στην Wall Street με τη βοήθεια των... μικρών

Με θετικό πρωταγωνιστή τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης, η Wall Street κατάφερε να "χτίσει" πάνω στα χθεσινά της κέρδη, φέρνοντας τον S&P 500 κοντά στο ιστορικό υψηλό του επίπεδο.

Τα όχι και τόσο ενθαρρυντικά στοιχεία από την αγορά απασχόλησης των ΗΠΑ, αλλά και τη στεγαστική αγορά δεν κατάφεραν να αλλάξουν το πρόσημο.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 10,02 μονάδες (0,06%) κλείνοντας στις 16.543,08 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε

άνοδο 22,80 μονάδων (0,55%) και έκλεισε στις 4.154,34 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 4,46 μονάδων (0,24%) κλείνοντας στις 1.892,49 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 18 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 12 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Nike κλείνοντας στα 74,91 δολάρια με άνοδο 0,70 δολαρίων ή σε ποσοστό 0,94%. Ακολούθησαν η Home Depot με κέρδη 0,93% και κλείσιμο στα 78,805 και η UnitedHealth Group Incorporated, η οποία έκλεισε στα 78,36 δολάρια με άνοδο 0,82%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Coca Cola (-0,72%), η Microsoft (-0,57%) και η Exxon Mobil (-0,52%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Ο δείκτης Russell 2000 των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης, που τους τελευταίους μήνες υπο-αποδίδει έναντι της ευρύτερης αγοράς, σημείωσε σημαντική άνοδο 0,9%.

Ο όγκος συναλλαγών στην Wall Street παραμένει περιορισμένος τις τελευταίες ημέρες, με τους αναλυτές να συστήνουν επιφυλακτικότητα για οποιαδήποτε επιλογή. Οι επενδυτές παρέμειναν "σφικτοί" την Πέμπτη μετά από μια τριάδα ελαφρώς πιο αδύναμων των εκτιμήσεων μεγεθών από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Απρίλιο ωστόσο τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών αυξήθηκαν 1,3% τον Απρίλιο στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 4,65 εκατ. όπως ανακοίνωσε η National Association of Realtors (NAR).

Αυτό ήταν ελαφρώς χαμηλότερο της εκτίμησης των αναλυτών για 4,68 εκατ. σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε το Conference Board ο κορυφαίος οικονομικός δείκτης για τις ΗΠΑ αυξήθηκε 0,4% τον Απρίλιο στις 101,4 μονάδες. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση του δείκτη κατά 0,5%.

Στην αγορά εργασίας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 28.000 στο εποχικά προσαρμοσμένα μέγεθος των 326,000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 310.000.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις, η προσοχή των επενδυτών στράφηκε στα αποτελέσματα της Best Buy, της μεγαλύτερης αλυσίδας ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων στον κόσμο, η οποία ανακοίνωσε υποχώρηση πωλήσεων το α’ τρίμηνο χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία προειδοποίησε ότι περιμένει περαιτέρω πτώση τα επόμενα τρίμηνα. Ωστόσο τα προσαρμοσμένα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών δίνοντας ώθηση 3,43% στη μετοχή.

Η εκπτωτική αλυσίδα καταστημάτων λιανικής Dollar Tree κατέγραψε αύξηση κερδών 16% το δ’ τρίμηνο. Η μετοχή της έκλεισε στο +6,62%.

Διεύρυνση ζημιών κατέγραψε η αλυσίδα λιανικής Sears Holdings Corp. για το πρώτο τρίμηνο, ενώ την ίδια στιγμή ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει περίπου 80 καταστήματα αυτό το έτος. Η μετοχή της έκλεισε με άνοδο 4,21%.

Αντιθέτως, η εταιρείας τεχνολογιών αποθήκευσης δεδομένων NetApp Inc. ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 13% για το δ΄ τρίμηνο χρήσης στα 197 εκατ. δολ. ή 59 cents ανά μετοχή από 174 εκατ. δολ. ή 47 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Τέλος, αύξηση κερδών και πωλήσεων ανακοίνωσε η αλυσίδα επίπλων και ειδών οικιακής χρήσης Williams-Sonoma Inc. για το πρώτο τρίμηνο χρήσης, ενώ αναθεώρησε ταυτόχρονα τις προβλέψεις της για το έτος χρήσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα