Νέα ανάπλαση της Αθήνας

Νέα ανάπλαση της Αθήνας σχεδιάζει ο Δήμος Αθηναίων από κοινού με την Περιφέρειά Αττικής και το υπουργείο Περιβάλλοντος, μέσω του πολεοδομικού εργαλείου των Σχεδίων Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης.

Το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης βασίζεται στην κοινοτική πρωτοβουλία "urban" που σκοπό έχει την αντιμετώπιση των αστικών προβλημάτων.

Μεταξυ άλλων σχεδιάζεται : Αντιμετώπιση της παραβατικότητας, Δράσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων που συνδέονται με τους οίκους ανοχής, Δράσεις για

την αντιμετώπιση της υψηλής συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, Ειδικές δράσεις για την τρίτη ηλικία, Ειδικές δράσεις διευκόλυνσης της καθημερινότητας σε ευάλωτες ομάδες, Ενίσχυση των υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Αντικατάσταση των κάδων απορριμμάτων με κινητούς / βυθιζόμενους και Δημιουργία πρότυπης έξυπνης και οικολογικής περιοχής στο κέντρο της πόλης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης δήλωσε: « Το ΣΟΑΠ αποτελεί ένα στρατηγικό σχέδιο και εργαλείο για έργα μεγάλα και μακράς πνοής. Το κρίσιμο όμως είναι η συνεργασία όλων των φορέων, των Υπουργείων, ώστε να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση του σχεδίου, για να ενταχθούν σε μία κοίτη που θα σχεδιάσει το μέλλον της πόλης και του λεκανοπεδίου. Κι αυτό γιατί το όραμα για την Αθήνα, είναι το όραμα για τη χώρα. Κι όλοι μαζί μόνο, μπορούμε να το καταφέρουμε».

Πληροφορίες από Capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα