Ναστάζε: Με επιτυχία η επέμβαση στο λαιμό

Ομαλά εξελίχθηκε η χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας Αντριάν Ναστάζε, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε στο λαιμό το βράδυ της Τετάρτης, δήλωσε ο θεράπων ιατρός του Σέρμπαν Μπραντιστεάνου, διευκρινίζοντας ότι ο ιστός που υπέστη βλάβη αφαιρέθηκε και δεν επηρεάστηκε ζωτικό όργανο.

Η επέμβαση ήταν απλή, αλλά ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα, λόγω του διαβήτη και των καρδιακών νοσημάτων που αντιμετωπίζει ο πρώην πρωθυπουργός, πρόσθεσε.

«Ο κ. Ναστάζε είναι αιμοδυναμικά ασταθής και του χορηγούνται κατασταλτικά

φάρμακα. Ανησυχούμε περισσότερο για την κατάσταση της καρδιάς και όχι για το τραύμα. Επίσης του προσφέρεται ψυχολογική υποστήριξη» ανέφερε ο κ. Μπραντιστεάνου, σημειώνοντας ότι αν κριθεί αναγκαίο θα υποβληθεί σε εγχείριση καρδιάς.

Ο Αντριάν Ναστάζε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Φλορεάσκα του Βουκουρεστίου, το βράδυ της Τετάρτης, ύστερα από απόπειρα αυτοκτονίας. Ο πρώην πρωθυπουργός αυτοπυροβολήθηκε, όταν δύο αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του για τον συλλάβουν μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο τον καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση για κατάχρηση αξιώματος.

Ο κ. Μπραντιστεάνου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι δεν γνωρίζει πότε ο πρώην πρωθυπουργός θα μεταφερθεί σε ιατρική μονάδα των φυλακών και ότι αυτό θα αποφασιστεί από την αστυνομία και την εγκληματολογική υπηρεσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα