Συναντήσεις με επίκεντρο τον ΕΝΦΙΑ

Σειρά συναντήσεων θα έχουν από αύριο ο υπουργός οικονομικών και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τόσο με βουλευτές της ΝΔ, όσο και με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και τα κόκκινα δάνεια. Νωρίτερα στις 10 το πρωί, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει στον υπουργό Οικονομικών τις προτάσεις του κόμματος

για τις αναγκαίες βελτιώσεις και διορθώσεις στον φόρο και το θέμα των δόσεων για την καταβολή του. Η συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ επισπεύσθηκε λόγω των αντιδράσεων και του γεγονότος ότι μέχρι την Τρίτη που ανοίγει η Βουλή πρέπει να υπάρξει συμφωνία για τις αλλαγές.

Το μεσημέρι ο κ. Χαρδούβελης θα ενημερώσει τους βουλευτές της ΝΔ του Β΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής.

Την ίδια ώρα η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα τις προτάσεις του κόμματος για τις ρυθμίσεις στα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής, με επιστολή του στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών, χαρακτηρίζει προδήλως αντισυνταγματικό τον ΕΝΦΙΑ, και ζητά από τους αρμόδιους να προχωρήσουν σε νομοθετικές μεταβολές για την αποκατάσταση των αδικιών.

Για παράδειγμα, κινδυνεύουν να πληρώσουν κανονικά, όσοι δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή απ αυτόν, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προχωρήσει στην προσθήκη της σχετικής διάταξης.

Το όριο για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας θα βρεθεί στο επίκεντρο της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάζει σήμερα με τη συμμετοχή μελών της Πολιτικής Γραμματείας. Η Κουμουνδούρου επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα φορολογικά μέτρα, προτείνοντας δικούς της εναλλακτικούς τρόπους φορολόγησης.

«Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Πρέπει να υπάρχει ένας φόρος μεγάλης περιουσίας, αλλά ο βασικός φόρος θα είναι ο φόρος εισοδήματος, ο οποίος πρέπει να είναι δίκαιος, να έχει πολλές κλίμακες, να φορολογεί όλες σχεδόν τις κατηγορίες εισοδήματος με τον ίδιο τρόπο και να γνωρίζει ο πολίτης ποιος είναι ο φόρος που θα έχει» δήλωσε ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός.

Διαβάστε την προηγούμενη είδηση εδώ.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής, μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 984 και τον Γιάννη Θεοδόση.

Keywords
Τυχαία Θέματα