«Να πέσουν οι τόνοι»

«Η προτεραιότητα όλη είναι στο να ενημερωνόμαστε όλοι όσο πιο ψύχραιμα γίνεται. Είναι στιγμές που πρέπει να είναι ο ένας για τον άλλον», δήλωσε η δημοφιλής τραγουδίστρια και συνθέτρια, Δήμητρα Γαλάνη μιλώντας στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη και στην εκπομπή «Αθήνα μ' ακούς».

«Η δική μας ομόνοια και ηρεμία και διαύγεια. Διότι ότι και να συμβαίνει δύσκολο θα είναι, δεν θα είναι εύκολο, γι'αυτό όσο τους λαούς τους βρίσκει με πιο πολύ συλλογική συνείδηση αυτό και οχι με τόσο ανεπτυγμένη ατομική συνείδηση, πάντα τα

αποτελέσματα είναι καλύτερα, γιατί αλλιώς παλεύεις μόνος σου και αλλιώς παλεύεις με πολλούς μαζί.

Οι νεότερες γεννιές είναι με λιγότερους φόβους απο εμάς, τα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα στη κρίση, δεν έχουν τις εξαρτήσεις που είχαμε εμείς. Το φώς του δρόμου τους πρέπει να το ανάψουν οι ίδιοι και αρκεί να καταλάβουν οτι πρέπει να το ανάψουν οι ίδιοι και να μην περιμένουν να το αναθέτουν αυτό, ούτε στο σπίτι τους, αλλά ούτε και στις εξουσίες τις εκάστοτε, να ξέρουν αυτοί που πατάνε τα πόδια τους, όσο και αν είναι θολό το τοπίο, γιατί ειλικρινά το τοπίο είναι πάρα πολύ θολό και οποισδήποτε πει το αντίθετο θα λέει ψέμματα.

Ο σκοπός της τέχνης είναι να ηρεμεί, να ανεβάζει τον άνθρωπο σε πνευματικότητα και να τον βοηθάει να σκεφτεί καλύτερα, τουλάχιστον εγώ αυτό υπηρετώ. Είμαστε ενας λαός σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, όλοι πια και οι προνομιούχοι οικονομικά, δεν υπάρχει δηλαδή κάποιος ο οποίος να μην έχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή.

Υπάρχει μια αλληλεγγύη-αλληλοβοήθεια και ξαναλειτουργούν οι παρέες. Μας έχει επιτρέψει η κρίση να είμαστε λίγο πιο φειδωλοί στις εκδηλώσεις μας. Δεν ήταν πλούσια η Ελλάδα ποτέ αλλά περνάγαμε σαν πλούσιοι, ο πλούτος διαστρεβλώθηκε στη διάρκεια όλων αυτών των ετών και περιορίστηκε στον υλικό πλούτο, λοιπόν αυτό το πράγμα δεν μας βγαίνει σε καλό. Υπάρχει μια ηχορύπανση απο τα ΜΜΕ. Καλό είναι να πέσουν οι τόνοι, οι πολιτικοί κάνουν τη δουλειά τους, αλλά πρέπει να μας βοηθήσουνε να πέσουν οι τόνοι, να μπορέσουμε να σκεφτούμε, να δούμε τι είναι αυτό που μας περιμένει στο μέλλον, αν υπάρχει και πώς υπάρχει και πώς διαγράφεται αυτό το μέλλον και να προβούμε σε οτιδήποτε πρέπει.

Εγώ είμαι υπέρ των δημοκρατικών διαδικασιών γενικά, αλλά όχι κάτω απο συνθήκες τρέλλας, ούτε κάτω απο συνθήκες πίεσης. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και με πολύ σύνεση, σε πάρα πολύ ευάλωτες στιγμές που περνάμε. Είναι δύσκολο για όλους μας, το ξέρω. Εύχομαι όλα να πάνε καλά για όλους μας, δε θα περάσουμε εύκολα, θα περάσουμε δύσκολα, αλλά θα τα ξεπεράσουμε, εγώ είμαι σίγουρη γι'αυτό. Είμαι σίγουρη γιατί έχουμε δοκιμαστεί πάρα πολύ σαν λαός και νομίζω οτι θα δοκιμαστούμε απλά μια φορά. Ερχόμαστε απο μια πολύ φουσκωμένη ευμάρεια πολλών ετών, η οποία μας έκανε λίγο νωθρούς, τώρα πρέπει να ξαναβρούμε τους εαυτούς μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα