«Να μην ανακοπεί η τροχιά ανάκαμψης με ακροβασίες»

Την προειδοποίηση ότι δεν πρέπει να ανακοπεί η νέα τροχιά ανάκαμψης της οικονομίας με πειραματισμούς και πολιτικές ακροβασίες απηύθυνε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων της «Εργάνης».Ο υπουργός Εργασίας δημοσιοποίησε στοιχεία για το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων κατά το 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2014, σύμφωνα με τα οποία έγιναν 99.956 περισσότερες προσλήψεις αντί απολύσεις.

Αντίθετα, κατά τον μήνα Νοέμβριο, το ισοζύγιο προσλήψεων και απολύσεων ήταν αρνητικό,

καθώς καταγράφηκαν 20.331 λιγότερες θέσεις εργασίας έναντι 17.214 τον ίδιο μήνα του 2013.

Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε πως τα στοιχεία του 11μήνου, δείχνουν, ότι οι συνολικές ροές μισθωτής απασχόλησης παρουσιάζουν τις καλύτερες επιδόσεις αντίστοιχων 11μήνων από το 2001 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η σταθερή βελτίωση η οποία καταγράφεται δεν ήρθε τυχαία και οφείλεται στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στην ανάκτηση αναπτυξιακών ρυθμών, στο συγκροτημένο σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας για τη στήριξη της απασχόλησης και στη σωρευτική επίδραση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουμε μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει.

«Το επόμενο διάστημα, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ πιο εμφανή και εντυπωσιακά, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την ανάσχεση της ανεργίας και δεν θα ανακοπεί η νέα τροχιά ανάκαμψης της οικονομίας με πειραματισμούς και πολιτικές ακροβασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

ΠΗΓΗ: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα