Μουγκάμπε κατά Κάμερον

Με βαρείς χαρακτηρισμούς απάντησε ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είχε ζητήσει να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη χώρα αυτή.

«Η φύση είναι φύση. Δημιούργησε τον άνδρα και τη γυναίκα. Εσείς, Ντέιβιντ Κάμερον, υπονοείτε ότι δεν το γνωρίζετε, ή μήπως είναι κάποιο είδος άνοιας, ή είναι μέρος της κουλτούρας των Ευρωπαίων;», είπε ο Μουγκάμπε μιλώντας σε υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα στάδιο της Μουτάρε για να γιορτάσουν τα
88α γενέθλια του ηγέτη τους.

«Σύμφωνα με τις εφημερίδες τους, είναι ένα από τα αμαρτήματά μου όταν λέω ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι χειρότεροι από γουρούνια και σκυλιά, γιατί τα γουρούνια ξέρουν ότι υπάρχει αρσενικό και θηλυκό. Το γράφει και η Βίβλος: δημιουργούμαστε χάρη στο σύστημα του γάμου. Έτσι γεννιόμαστε, για αυτό απορρίπτουμε κατηγορηματικά την έκκληση του Κάμερον και του λέμε να πάει στην κόλαση», υποστήριξε ο Μουγκάμπε, που είναι πιστός Καθολικός.

«Δεν θα τον αποκαλέσω σκύλο επειδή θα διαμαρτυρηθεί ο σκύλος μου», πρόσθεσε.

Στη σύνοδο της Κοινοπολιτείας πέρσι ο Κάμερον είχε τονίσει ότι οι εταίροι της Βρετανίας θα πρέπει να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, αν θέλουν να επωφεληθούν από τη βρετανική βοήθεια.

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα στη Ζιμπάμπουε με αφορμή το νέο Σύνταγμα της χώρας. Τα αντιπολιτευόμενα κόμματα πρότειναν η χώρα να ακολουθήσει το παράδειγμα της γειτονικής Νότιας Αφρικής και να εγγυηθεί τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στο Σύνταγμα.

«Δεν θα δεχτούμε κάτι τέτοιο», διαβεβαίωσε ο Μουγκάμπε, καλώντας τους οπαδούς του να ακολουθήσουν την «ελευθερία του Θεού» και να μην παντρεύονται άτομα του ίδιου φύλου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα