Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα

«Δεν υπάρχει σχέδιο Β' για την Ελλάδα, αλλά ο στόχος είναι μια ισχυρότερη ελληνική οικονομία στο πλαίσιο της ευρωζώνης», επισημαίνει ο επίτροπος για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης και δεν μπορώ να το σκεφτώ διαφορετικά. Εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για μια ενιαία λύση

για να βοηθήσουμε τη χώρα να ξεπεράσει κάποιες σημαντικές προκλήσεις και δυσκολίες και η ελπίδα μου είναι ότι τις επόμενες μέρες θα βρούμε μια συμφωνία» τονίζει.

«Γνωρίζω», κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, «ότι Κύπρος και Ελλάδα παραμένουν στενοί εταίροι ιδιαίτερα στο εμπόριο, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει, και εργαζόμαστε γι' αυτό, να αποφύγουμε κάθε είδος Grexit. Δεν έχουμε σχέδιο Β', άλλο από μια Ελλάδα με αναδιαρθρωμένη και πιο ισχυρή οικονομία μέσα στη ζώνη του ευρώ» σημειώνει ο γάλλος επίτροπος.

Από την πλευρά του, ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών είναι δυνατή.

«Αισιοδοξούμε για τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας γιατί υπήρχε μια ιδιαίτερα έντονη γαλλογερμανική συνεργασία στο θέμα αυτό. Αυτό φάνηκε τις τελευταίες ημέρες και θα φανεί και στις επόμενες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι στον απόηχο δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για πρόθεση της Αθήνας για έξοδο από το ευρώ, Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί το βράδυ στις Βρυξέλλες με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά από πρόσκληση που τού απηύθυνε ο πρόεδρος της Επιτροπής. Στόχος Γιούνκερ, η συμφωνία Αθήνας - εταίρων, το συντομότερο δυνατόν, και «χωρίς τελεσίγραφα»

Keywords
Τυχαία Θέματα