«Μόνος δρόμος η συνεννόηση»

Την ανάγκη συστράτευσης υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε μήνυμά της με αφορμή τη σημερινή 41η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.«Τώρα που οι διαχωρισμοί σε μνημόνιο και αντιμνημόνιο δεν υπάρχουν πια, τώρα που τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα δίνουν τη θέση τους στο ρεαλισμό, ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι αυτός της συνεννόησης», τονίζει η κ. Γεννηματά. «Για εμάς, αυτό είναι το μεγάλο δίδαγμα της σημερινής
επετείου: Μαζί κτίζουμε, χωρισμένοι γκρεμίζουμε. Έπρεπε να περάσουν 41 ολόκληρα χρόνια για να το καταλάβουμε;», διερωτάται.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει ειδική μνεία στις «μεγάλες κατακτήσεις» της Μεταπολίτευσης και στη συμβολή του Κινήματος που, όπως αναφέρει, «άφησε το στίγμα του σε όλες τις μεγάλες αλλαγές, σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη χώρα, όλα αυτά τα χρόνια».

«Τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση δείχνει ικανή να διαλύσει ότι δημιουργήσαμε (…) Από το ζενίθ της εθνικής ομοψυχίας του 1974, φτάσαμε στο ναδίρ το 2015. Από την ελπίδα και την προσμονή για το αύριο, στον φόβο και το άγχος. Από το κτίσιμο της Δημοκρατίας, στα πρώτα σημάδια αποσύνθεσης και καταστρατήγησης των δημοκρατικών θεσμών», συνεχίζει η κ. Γεννηματά.

Υπογραμμίζει τέλος ότι «δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια» και ότι «οι μέρες είναι κατάλληλες και πρόσφορες και για στοχασμό και για γενναίες και καθαρές αποφάσεις».
Keywords
Τυχαία Θέματα