Μνήμες από 1994

Μνήμεςαπό τον Οκτώβρη του '94 με την υπερχείλισητου Ποδονίφτη, ξύπνησε η χθεσινήκαταρρακτώδης βροχή που έπληξε κυρίωςτην Δυτική Αττική και την ευρύτερηπεριοχή του Πειραιά. Ευτυχώς αυτή τηφορά δεν θρηνήσαμε θύματα, ωστόσο ταερωτήματα είναι πολλά, τόσο για τηνπορεία των αντιπλημμυρικών έργων, όσοκαι για την άναρχη δόμηση σε μπαζωμέναρέματα, όπως αυτό στα σύνορα Ιλίου -Περιστερίου. Ο πρωθυπουργός ΑντώνηςΣαμαράς, ζήτησε χθες από όλους τουςαρμόδιους φορείς συγκεκριμένες προτάσεις,ώστε να υπάρξουν στοχευμένα αντιπλημμυρικάέργα

στις περιοχές που αντιμετωπίζουνχρόνιο πρόβλημα και παράλληλα ζήτησεη καταγραφή των ζημιών να έχει ολοκληρωθείως τη Δευτέρα.

Στηνκαταγραφή των ζημιών από την χθεσινήνεροποντή προχωρούν από το πρωί τασυνεργεία των Δήμων και των συναρμοδίωνυπηρεσιών σε Περιστέρι, Νίκαια και τιςυπόλοιπες πληγείσες περιοχές τηςΑττικής.

Τηνίδια ώρα, συνεχίζονται και οι αντλήσειςυδάτων από τα πλημμυρισμένα σπίτια καικαταστήματα. Ο περιφερειάρχης ΠυροσβεστικούΣώματος Αττικής Δημοσθένης Αναγνωστάκης,εκτίμησε ότι όλες οι επιχειρήσεις θαέχουν ολοκληρωθεί ως τις 4εις το απόγευμα.Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και την ΦρόσωΖαγορίτου ο κ. Αναγνωστάκης είπε, ότισυνολικά η πυροσβεστική δέχθηκεπερισσότερες από 850 κλήσεις για άντλησηυδάτων και ήδη έχει ολοκληρώσει τις700.

Σύμφωναμε τον Γενικό Γραμματέα ΠολιτικήςΠροστασίας Σεραφείμ Τσόκα, μέσα σεμιάμιση ώρα έπεσαν 14 εκατοστά νερού ενώαν έβρεχε όλη ημέρα υπό κανονικέςσυνθήκες το ύψος της βροχής θα έφθανετα 5 εκατοστά.

Χαρακτηριστικήήταν η δήλωση του δημάρχου ΠεριστερίουΑνδρέα Παχατουρίδη, στον ΑΘΗΝΑ 9,84 καιτην Φρόσω Ζαγορίτου. Όπως είπε "Μιαθάλασσα χύθηκε πάνω από την πόλη μας"υπογραμμίζοντας τις ευθύνες εκείνωνπου έδωσαν εντολή πριν από 25 χρόνια, ναγίνει δρόμος το ρέμα στα σύνορα Ιλίου- Περιστερίου.

Οδήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος μιλώνταςστον ΑΘΗΝΑ 9,84 και την Φρόσω Ζαγορίτου,χαρακτήρισε την κατάσταση ελεγχόμενη.Είπε ότι υπήρξαν συνολικά 15 πλημμυρισμένασπίτια και αρκετά υπόγεια. Παράλληλαεπεσήμανε ότι τα προβλήματα δεν υπήρξαναπό τα φρεάτια, τα οποία είχαν καθαριστεί,αλλά από τον υπερβολικό όγκο των υδάτων.

Ανάλογηη δήλωση και του δημάρχου ΚορυδαλλούΣταύρου Κασσιμάτη επίσης στον ΑΘΗΝΑ9,84, ο οποίος μίλησε για υπερβολικέςποσότητες νερού, που δεν μπορούσαν νααπορροφήσουν τα φρεάτια. Τόσο ο δήμοςΠεριστερίου όσο και Ιλίου, πρόσφερανχθες προσωρινή στέγαση σε τέσσεριςοικογένειες που χρειάστηκαν βοήθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα