Μεξικό: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Ξεπέρασε τους 100 ο απολογισμός των νεκρών από τις πλημμύρες οι οποίες πλήττουν το Μεξικό τις τελευταίες ημέρες και θεωρούνται από τις χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών.

Μάλιστα, ο απολογισμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, καθώς ο πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε το Σάββατο ότι οι τουλάχιστον 68 άνθρωποι που αγνοούνται έπειτα από τις κατολισθήσεις λάσπης είναι πιθανότατα νεκροί.

Χθες, η ομοσπονδιακή αστυνομία του Μεξικού ανακάλυψε τα συντρίμμια ενός ελικοπτέρου Black

Hawk και τα λείψανα τριών μελών του πληρώματός του. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι δύο πιλότοι και ο μηχανικός έχασαν τη ζωή τους, ενώ είναι ασαφές το εάν και κατά πόσον στο ελικόπτερο επέβαιναν πολίτες που είχαν διασωθεί κι απομακρύνονταν από την πλημμυρισμένη πόλη Λα Πιντάδα όταν το ελικόπτερο κατέπεσε.

Το ελικόπτερο είχε χαθεί από τα ραντάρ πριν από δύο ημέρες, αφού το πλήρωμά του είχε διασώσει οκτώ ανθρώπους από την πλημμυρισμένη ορεινή πόλη Λα Πιντάδα.

Η μεξικανική πολιτεία Γκερέρο, όπου βρίσκεται το θέρετρο Ακαπούλκο, ήταν αυτή που επλήγη περισσότερο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Μανουέλ την περασμένη εβδομάδα.

Πολλές πόλεις συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες μετά τις θανατηφόρες κατολισθήσεις λάσπης. Τουλάχιστον 68 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, σύμφωνα με την υπηρεσιακή υπηρεσία πολιτικής προστασίας, καθώς οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται έπειτα από τα δύο ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν ταυτόχρονα το Μεξικό.

Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες έφυγαν από το Ακαπούλκο, μεγάλο μέρος του οποίου έχει πλημμυρίσει, είτε με ειδικές πτήσεις ή οδικώς, αφού ο βασικός αυτοκινητόδρομος της πόλης άνοιξε ξανά χθες.

Πάνω από 22.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στο Γκερέρο και τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι διαμένουν σε καταφύγια, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας Άνχελ Αγκίρε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα