Μετωπική αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Σε μετωπική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίσσεται στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της αστυνομικής επέμβασης στο Ραδιομέγαρο. «Πράξη δημοκρατικής ευθύνης» τη χαρακτήρισε ο πρώτος από τους ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης,

ο οποίος εκτίμησε ότι «όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση θα λαμβάνονται και νέα μέτρα». Η Φεβρωνία Πατριανάκου εκ μέρους της ΝΔ είπε ότι «όταν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση βάλλονται και κινδυνεύει η πολιτική σταθερότητα τόσο υπονομεύεται η διαπραγματευτική ισχύ της χώρας μας».

Πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και τυχοδιωκτισμού χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ, ενώ από τους ΑΝΕΛ ο Κώστας Γιοβαννόπουλος ξεκίνησε την τοποθέτηση του άκρως επιθετικά με τη φράση «μακάρι να πέσετε την Κυριακή το βράδυ γιατί δεν σας αντέχει ο λαός».

Για «αντισυνταγματική διαδικασία επειδή δεν ψηφίζουν οι τρεις προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό βουλευτές της ΧΑ», μίλησε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Απαντώντας ο πρόεδρος της βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα εγκυρότητας για την ψηφοφορία της Κυριακής και υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με το νόμο, αρμόδια για να δώσει άδεια σε προφυλακισμένους βουλευτές είναι η Εισαγγελία.

Κριτική τόσο στην κυβέρνηση για την οποία, όπως είπε, δεν έχει το ειδικό πολιτικό βάρος να διαπραγματευτεί με την τρόικα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο ανέφερε ότι «παίζει με το θέμα του εκλογικού νόμου εγκαταλείποντας σταδιακά το αίτημα για απλή αναλογική», άσκησε εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος είπε ότι «την Κυριακή θα καταδικάσουμε με την ψήφο μας την κυβέρνηση, αλλά, κατά τη συζήτηση, θα αναδείξουμε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν θα ρίξετε την κυβέρνηση θα την δυναμώσετε ακόμη πιο πολύ», τόνισε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, χαρακτηρίζοντας «πρόταση αποσταθεροποίησης και πολιτικής ανωμαλίας» την πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Πάτε να βάλετε τρικλοποδιά στην πορεία της χώρας, αλλά δεν θα τα καταφέρετε και η απάντηση θα είναι η ψήφος εμπιστοσύνης το βράδυ της Κυριακής στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση», ανέφερε ο κ.Μιχελάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα