Μετακινήσεις στον Δημόσιο Τομέα

Μαχαίρι περίπου στο 50% των υπηρεσιών όλων σχεδόν των υπουργείων προτείνουν οι ομάδες εργασίας που έχουν ξεκινήσει την αξιολόγηση των δομών του κράτους με την άμεση επίβλεψη της Task Force. Σύμφωνα με Το Βήμα η πρόταση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν αντίστοιχα και οι θέσεις ευθύνης, καθώς πολλά διευθυντικά στελέχη θα μείνουν χωρίς αντικείμενο εργασίας και χωρίς υπαλλήλους. Το Δημόσιο από τις αρχές του επόμενου έτους θα λειτουργεί με σχεδόν τους μισούς τμηματάρχες, διευθυντές και γενικούς διευθυντές.

Επιπλέον, το προσωπικού που υπηρετεί στις υπό κατάργηση υπηρεσιακές μονάδες, θα

μετακινηθεί σε κάποια άλλη υπηρεσία από εκείνη στην οποία εργάζεται στο πλαίσιο του ίδιου υπουργείου ή κάποιου άλλου δημόσιου φορέα.

Είναι μια άνευ προηγουμένου μετακίνηση προσωπικού που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2013 και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του ιδίου έτους.

Σύμφωνα με το Βήμα, η ομάδα της Task Force, που επιβλέπει την αξιολόγηση των δομών του κράτους, "ανακάλυψε" ότι στα υπουργεία υπάρχουν υπηρεσίες που ουσιαστικά είναι «νεκρές», ότι έχουν συσταθεί για ψηφοθηρικούς κυρίως λόγους «οργανισμοί -σφραγίδες» και ότι υπάρχουν υπηρεσιακές μονάδες που επιτελούν περιττές και άχρηστες αρμοδιότητες και προτείνουν την άμεση κατάργησή τους.

Την ίδια διαπίστωση είχαν κάνει κάνει και στελέχη του ΟΟΣΑ. Είχαν προτείνει κατάργηση του 30% των δομών του κράτους στον πρώην υπουργό Δημήτρης  Ρέππα, εκείνος το αποδέχτηκε, μα το σχετικό νομοσχέδιο ουδέποτε ψηφίσθηκε από τη βουλή.

Η κατάργηση του 50% και όχι του 30% των δομών του κράτους που προέβλεπε η «ρύθμιση Ρέππα», που επανέρχεται σήμερα μέσω της αξιολόγησης των υπηρεσιών των υπουργείων, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση τεράστιων ποσών που έχουν σχέση με τη μείωση των λειτουργικών εξόδων (ενοίκια, αναλώσιμα υλικά, εξοπλισμός κ.λπ).

 

πηγή: tovima.gr, enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα