Μέρκελ: «Σε δόσεις τα 8,1 δισ.»

Το ενδεχόμενο να λάβει η Ελλάδα την δόση των 8,1 δισ. ευρώ σε δόσεις, επεσήμανε η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους η κα Merkel απήντησε πως δεν το προβλέπει.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού οικονομικού
επιτελείου ερωτηθείς για το ίδιο ζήτημα, της ενδεχόμενης δηλαδή σταδιακής καταβολής των 8,1 δισ. ευρώ είχε απαντήσει χθες "ελπίζουμε πως όχι", εξηγώντας ότι αποτελεί ένααπό τα βασικά πεδία διαπραγμάτευσης με την τρόικα η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Αθήνα. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου εξηγούν ότιαπό τα 8,1 δισ. ευρώ, τα 4,1 δισ. ευρώ αφορούν στο ποσό που πρέπει να καταβάλουν τα κοινοτικά όργανα. Ωστόσο, εξαιτίας της καθυστέρησης που και πάλι σημειώνεται σε κρίσιμα πεδία με κορυφαίο αυτό της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσιών υπαλλήλων, οι δανειστές θέλουν να συνδέσουν τα ποσά με χρονικά ορόσημα εκπλήρωσης συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων.

"Βιώσιμο το ελληνικό χρέος" - εύσημα σε Α. Σαμαρά

Αναφορικά με το ελληνικό χρέος η Γερμανίδα Καγκελάριος το χαρακτήρισε "βιώσιμο". "Η Ελλάδα έχει κάνει προόδους χάρη στην κυβέρνηση (του ΑντώνηΣαμαρά) η οποία παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις" δήλωσε η Α. Merkel στην Sueddeutsche Zeitung, σύμφωνα με το Reuters". "Θεωρώ ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα παραμείνει δεδομένο" συμπλήρωσε ηίδια.

Σε δημοσίευμά του πάντως το Spiegel νωρίτερα σήμερα ανέφερε πως ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτο εκτιμά όμως πως αυτό θα παγματοποιηθεί μετά τις γερμανικές εκλογές.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα