Μεγαλύτερο «κούρεμα» ζητεί ο Σόιμπλε

Μάλλον ανεπαρκή κρίνει τη μείωση του Ελληνικού χρέους κατά 21% ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιντουνγκ». Οι χώρες που παραβιάζουν συνεχώς τους κανόνες σταθερότητας της Ευρωζώνης πρέπει να ζουν με την πιθανότητα παρεμβάσεων στη διαχείριση των προϋπολογισμών τους, υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος. Η Άνγκελα Μερκελ  μιλώντας στο συνέδριο του Βαυαρικού συμμαχικού κόμματος τόνισε πως η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να επιτρέψει την

είσοδο της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ δεν ήταν συμβατή με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν το απόγευμα στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εν όψει της επικείμενης συνόδου κορυφής στις 17 και 18 Οκτωβρίου.

Η Γερμανία υποστηρίζει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να στραφούν σε ίδια μέσα και στη βοήθεια των κρατών τους για την ανακεφαλαιοποίησή τους προτού να ελπίζουν σε ευρωπαϊκή βοήθεια, ενώ η Γαλλία τάσσεται υπέρ ενός ευρωπαϊκού συντονισμού.

«Το πρόγραμμα διάσωσης δεν θα πετύχει αν η Αθήνα δεν εφαρμόσει αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις” δηλώνει στην Κυριακάτικη Βελτ ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα, Πόουλ Τόμσεν.

Κριτική στον αργό ρυθμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων ασκεί ο συνάδελφος του Τόμσεν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τρόικα, ο Γερμανός, Ματίας Μορς. Στην ίδια εφημερίδα δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «οι Έλληνες νομίζουν πως είναι αρκετό να κάνουν νόμους».

«Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, απαιτείται άμεσα hair cut ίσως και πάνω από 50%», δηλώνει στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο επικεφαλής της Pimko, του μεγαλύτερου κεφαλαίου διαχείρισης ομόλογων στον κόσμο, Μοχάμεντ ελ Εριάν.

Συνεχίζονται και σήμερα οι διαπραγματεύσεις των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Η τριμερής φέρεται να ζητά να εφαρμοστούν και τα πρόσθετα μέτρα των ετών  2013-2014, προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Για την αλαζονεία της εξουσίας, το Σύνταγμα και τους εχθρούς του, αλλά και την έλλειψη πληροφόρησης, συνομιλούν στις 11 το πρωί στην εκπομπή του ΑΘΗΝΑ 9,84, Δημόσια και Ιδιωτικά, ο διακεκριμένος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλεβιζάτος, με τον πρώην μαθητή του και νυν αναπληρωτή καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννη Τασόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα