Με τους «Τίτλους τέλους» στο Φεστιβάλ Βενετίας

Συνολικά 18 ταινίες θα διεκδικήσουν το Χρυσό Λιοντάρι, στο παλαιότερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ, στη Μόστρα της Βενετίας, που ανοίγει τις πύλες του στις 28 Αυγούστου.

Ανάμεσά τους , η νέα ταινία του ο Τέρενς Μάλικ «The wonder» με πρωταγωνιστή τον Μπεν Αφλεκ, η «Μπέλλα Αντορεμεντάτα» του Μάρκο Μπελόκιο, και η ταινία Pieta (Πιετά) του Κορεάτη σκηνοθέτη Κιμ Κι Ντουκ.

Στο διαγωνιστικό τμήμα
ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ, συμμετέχει ο Γιώργος Ζώης,  με το 11λεπτο φιλμ του «Τίτλοι τέλους» .

«Κάναμε μόνοι μας την ταινία και είχαμε πιστέψει πολύ σε αυτή. Κι επειδή είχε αλλάξει η διεύθυνση του Φεστιβάλ - που σημαίνει ότι η νέα διεύθυνση δεν μας ήξερε- και ήταν μόνο 14 ταινίες από 39 που ήταν την προηγούμενη φορά, η χαρά μας ήταν διπλάσια» επεσήμανε ο Γιώργος Ζώης, μιλώντας στη Βάνα Λυκομήτρου.

Όπως είπε ο σκηνοθέτης, ο τίτλος της ταινίας έχει κυριολεκτική και μεταφορική έννοια. Κυριολεκτική γιατί λειτουργεί όντως όπως οι τίτλοι τέλους μιας ταινίας, όπως είπε και μεταφορική καθώς είναι μια ταινία για την ύπαρξη. «Με ενδιαφέρει ο θεατής να μπορεί να κάνει τις αναγωγές του, να μην χρειάζεται να ερμηνεύσει ή να εξηγήσει, αλλά να μπορεί να βιώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η συμμετοχή ενός νέου δημιουργού σε μια τόσο μεγάλη κινηματογραφική διοργάνωση ανοίγει πόρτες, απάντησε «Εμένα μου άνοιξαν πόρτες από την προηγούμενη ταινία που πήγε στη Βενετία κι εργασιακά τα δυο τελευταία χρόνια. Αλλά η ίδια η ταινία άνοιξε πόρτες και στο εξωτερικό».  
Keywords
Τυχαία Θέματα