Με το βλέμμα στην κάλπη

Αντίστροφη μέτρηση για την εκπνοή της προεκλογικής περιόδου, με την οικονομία και τους συνασπισμούς της επόμενης ημέρας να παραμένουν στο επίκεντρο. Στις 2 το μεσημέρι η διακαναλική συνέντευξη Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Ζάππειο. «Οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε», δήλωσε μετά από συνάντησή του με εργαζομένους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. «Η ανεργία μπορεί να πέσει κάτω απο το μισό μέσα στην επόμενη τριετία» εκτίμησε ο Αντώνης Σαμαράς

σε συζήτηση με εργαζόμενους και ανέργους στο Λαύριο.
Προϋποθέσεις -όπως είπε- για να συμβεί αυτό είναι το χτύπημα της γραφειοκρατίας, η σταδιακή μείωση των φόρων και να μην ληφθούν άλλα υφεσιακά μέτρα όπως οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων

Απόψε θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Άρεως, με ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στις 8 το βράδυ.

«Δώστε μας τη διερευνητική εντολή στις 6 Μαΐου για να βγει ο λαός από το περιθώριο των αποφάσεων και εμείς θα την τιμήσουμε», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα.

Διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο παραχωρεί στη μία το μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Εν τω μεταξύ, λίστα των μνημονιακών δράσεων, που περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα με τη δανειακή σύμβαση και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα παραδώσει μαζί με τη σκυτάλη στην επόμενη κυβέρνηση ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, υπό τον οποίον θα συνεδριάσει το μεσημέρι για τελευταία φορά το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στη λίστα -μεταξύ άλλων- γίνεται λόγος για «μείωση 12% κατά μέσον όρο στα "ειδικά μισθολόγια" του δημοσίου, από 1ης Ιουλίου». Γίνεται επίσης αναφορά στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών και στο σχέδιο για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους δημοσίους οργανισμούς ως τον Ιούνιο. 

Keywords
Τυχαία Θέματα