Με το φόβο του AIDS

Για επιδημία του Aids στο κέντρο της Αθήνας μιλά πλέον το υπουργείο Υγείας που ανακοίνωσε τα στοιχεία των ελέγχων που διενεργεί το ΚΕΕΛΠΝΟ από το Σεπτέμβριο του 2011, μέχρι σήμερα. Το πρόγραμμα δρόμου του ΚΕΕΛΠΝΟ για μετανάστες και εκδιδόμενα άτομα, έχει προσεγγίσει 4.500 μαγαζιά αλλοδαπών και ελλήνων, 417 οίκους

ανοχής και 1.117 εκδιδόμενες γυναίκες, στις πλατείες Καραϊσκάκη, Ομονοίας, Βικτώριας και Αμερικής. Μέχρι σήμερα στις κινητές μονάδες έχουν εξεταστεί περισσότερα από 24.000 άτομα και έχουν γίνει 1.180 αιμοληψίες, από τις οποίες 85 έχουν βρεθεί θετικές στον ιό HIV.

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι από τα μέσα του 2011 είχαμε πλέον αποδείξεις για ραγδαία αύξηση του ιού στους χρήστες ναρκωτικών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2000 μέχρι και το 2010, είχαμε κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, 14 νέα περιστατικά Aids σε χρήστες ναρκωτικών.

Το 2011 ο συνολικός αριθμός έφτασε τα 241 περιστατικά, μια δραματική αύξηση, που παρατηρήθηκε μόνο στην Αττική, ειδικότερα στους χώρους συνάθροισης των χρηστών και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Έως σήμερα το Κέντρο Ελέγχου έχει διανείμει περισσότερες από 50 χιλιάδες σύριγγες σε χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών.

Tα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ θα συνεχίσουν τους ελέγχους σε καθημερινή βάση, μετά τον εντοπισμό συνολικά 17 νέων HIV οροθετικών ατόμων στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα