Με στρατιωτικό άγημα η μεταφορά

Με συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, το φέρετρο που περιέχει τη σορό του αποθανόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες μεταφέρεται από το νοσοκομείο μέσα από τους δρόμους του Καράκας, όπου έχουν συγκεντρωθεί πλήθη κόσμου για να αποτίσουν την ύστατη τιμή στον ηγέτη της χώρας.

Οιστρατιώτες τοποθέτησαν το φέρετρο σε ένα όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Τσάβες.

«Ο Τσάβες

στο Πάνθεον», φώναζαν οι πιστοί οπαδοί του, αναφερόμενοι στο μαυσωλείο που έχει ανεγερθεί για να φιλοξενήσει το λείψανο του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα στην νοτιοαμερικανική ήπειρο Σιμόν Μπολίβαρ.

Οι αρχές της χώρας δεν έχουν αποσαφηνίσει πού πρόκειται να ενταφιασθεί ο Τσάβες μετά την αυριανή κηδεία του.

Σήμερα, εξάλλου, το ΣΑ του ΟΗΕ τήρησε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Τσάβες πριν την έναρξη των εργασιών του.

Ορώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν -του οποίου η χώρα προεδρεύειστο ΣΑ για τον μήνα Μάρτιο- εξέφρασε από την πλευρά του τα «βαθιά συλλυπητήρια» και κάλεσε τους συναδέλφους του «να τιμήσουν τη μνήμη» τουνεκρού προέδρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αναχωρεί για την Βενεζουέλα αύριο Πέμπτη το πρωί, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους Κώστα Ήσυχο, συντονιστή της Γραμματείας Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής και Νίκο Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Προέδρου και μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για να παραστεί στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες.

Διαβάστε τα συλλυπητήρια μηνύματα των ελληνικών πολιτικών κομμάτων.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα