Με άνεση ο Ολυμπιακός το 1-1

Ερυρθόλευκος μονόλογος ο δεύτερος τελικός του πρωταθλήματος μπάσκετ. «Βομβαρδίζοντας» απ' τα 6,75 ο εκρηκτικός Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα παρέσυρε στο διάβα του τον Παναθηναϊκό. Με το ευρύ 89-64 οι Πειραιώτες ισοφάρισαν άνετα τους τελικούς (1-1) και οι αιώνιοι τα... ξαναλένε τη Πέμπτη, στο ΟΑΚΑ!

«Ισοφαρίσαμε τη σειρά, κάτι που οφείλαμε να κάνουμε για τη συνέχεια της υπόθεσης τίτλος, που παραμένει δύσκολη γιατί πρέπει να νικήσουμε στο ΟΑΚΑ.

Σήμερα ήμασταν πολύ καλοί στις δύο πλευρές του παρκέ, ξεκινήσαμε πολύ καλά και στη συνέχεια συντηρήσαμε τη διαφορά και rotation. Παίξαμε ένα πολύ ομαδικό παιχνίδι στην επίθεση, αλλά και με συνεργασίες στην άμυνα. Η νίκη μετρά, η διαφορά παίζει και δεν παίζει ρόλο. Ίσως είναι μια ένεση αυτοπεποίθησης, εξαρτάται πώς θα το διαχειριστούν οι δύο ομάδες. Πρέπει τώρα να κάνουμε καλύτερη εμφάνιση από ότι στο ΟΑΚΑ και να είμαστε συγκεντρωμένοι ως το τέλος για να κερδίσουμε», τόνισε ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Για να είμαστε δίκαιοι μόνο ντέρμπι δεν ήταν το αποψινό ραντεβού των «αιωνίων»! Με ένα εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο (29-12 το επιμέρους σκορ) και χάρη στην ευστοχία του απ' τα 6,75 (13/25), ο Ολυμπιακός επικράτησε πολύ εύκολα του Παναθηναϊκού με το ευρύ 89-64 και έκανε το 1-1 στη σειρά των τελικών της Α1!

«Σε αυτά τα παιχνίδια δεν έχεις την πολυτέλεια να χαλαρώνεις πουθενά. Εμείς μπήκαμε χαλαρά στο πρώτο δεκάλεπτο κι όταν αποφασίσαμε να παίξουμε τα πάντα είχαν κριθεί. Αφήσαμε τον Ολυμπιακό να κάνει πολλά ελεύθερα σουτ και τα έβαλε. Η σειρά είναι 1-1, γυρίζουμε στο ΟΑΚΑ για να παίξουμε και θέλουμε να κάνουμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι», τόνισε ο προπονητής του «τριφυλλιού» Φραγκίσκος Αλβέρτης, που σε αυτό το δεύτερο ματς της σειράς δεν είχε στη διάθεση του, τον Τζέιμς Γκιστ.


Κορυφαίος για τους Ερυθρολεύκους ο Πρίντεζης που είχε 18 πόντους, από 12 πέτυχαν οι Σπανούλης, Ντάνστον, ενώ 11 είχε ο Μάντζαρης. Διασώθηκαν απ' τους Πράσινους ο Μαυροκεφαλίδης με 19 πόντους και ο Διαμαντίδης με 12.

Τα δεκάλεπτα: 29-12, 48-29, 67-46, 89-64

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουει 10(2), Σερμαντίνι 3, Ντάνστον 12, Σπανούλης 12(2), Περπέρογλου 5(1), Παπαπέτρου, Σλούκας 5(1), Κόλλινς 2, Σίμονς 3(1), Λοτζέσκι 8(2), Πρίντεζης 18(2), Μάντζαρης 11(3)

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 4, Κάρι 3(1), Φώτσης 8, Ούκιτς 2, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 19, Διαμαντίδης 12(2), Παππάς, Γιάνκοβιτς 4, Ματσιούλις 8(1), Ράιτ 2

Keywords
Τυχαία Θέματα