Με 156 ψήφους «πέρασε» το ν/σ για την ΠΝΠ

Με 156 ψήφους υπέρ έναντι 104 κατά υπερψηφίστηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την μεταφορά των διαθέσιμων φορέων της κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδας. Θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και
των ΑΝ.ΕΛ. ενώ αρνητική η ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Νωρίτερα, νέα αναφορά σε ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος έγινε από την κυβέρνηση κατά την συζήτηση. «Όσοι φαντασιώνονται ότι αυτή κυβέρνηση θα είναι παρένθεση και ότι θα είναι παρένθεση η προσπάθεια του λαού να σηκώσει κεφάλι, πλανώνται πλάνην οικτρά. Ο λαός έδωσε την απάντησή του. Και αν χρειαστεί, θα την δώσει ξανά», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.
Προηγήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ο που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «λαϊκής νομιμοποίησης» της συμφωνίας με τους δανειστές απαντώντας στη Βουλή σε όσα είχαν πει για τις εκλογές ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα