Μαζική έξοδος

Σε ετοιμότητα η Τροχαία με έκτακτα μέτρα για την πασχαλινή έξοδο, η οποία, παρά την οικονομική κρίση, αναμένεται να είναι μεγάλη σε σχέση με πέρσι, ενώ σύμμαχος των εκδρομέων θα είναι και ο καλός καιρός. Αυξημένη κατά πολύ είναι και η πληρότητα σε τρένα, αεροπλάνα και πλοία, σε ποσοστό που πλησιάζει και το 90%, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, αν και θα πρέπει να υπολογισθούν και οι επιβάτες της τελευταίας στιγμής.  Με έκτακτα δρομολόγια, τα λεωφορεία
των ΚΤΕΛ θα επιχειρήσουν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση για θέσεις που παρατηρείται τις ημέρες του Πάσχα, κυρίως τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή, καθώς το συγκεκριμένο μέσο θεωρείται από τα πιο φτηνά.

Στο 1,708 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται τη Μ.Τετάρτη η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά. Οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται στα νησιά, καθώς σε Κρήτη, Επτάνησα και Δωδεκάνησα και στην περιοχή που καλύπτει η πρώην Νομαρχία Πειραιά οι τιμές φτάνουν μέχρι το 1,899 ευρώ. Αντίθετα, στα μεγάλα αστικά κέντρα καταγράφονται οι χαμηλότερες τιμές, από 1,617 ευρώ το λίτρο. Στα 92,1 λεπτά διαμορφώνεται, αντίστοιχα, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που πωλείται από 86 λεπτά έως 1,03 ευρώ το λίτρο.

Εν τω μεταξύ, τη Μ.Τετάρτη το υπουργείο Υποδομών έσειλε στις κοινοπραξίες, που κατασκευάζουν τους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες, το μνημόνιο - πρόταση για ξεμπλοκάρισμα των έργων, που περιλαμβάνει και τη μείωση των διοδίων μέχρι και 30% στα ολοκληρωμένα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων για τρία χρόνια και κατά 50% στα υπό κατασκευή. Παράγοντες του υπουργείου εξέφραζαν την ελπίδα να «υπαρξει θετική έκβαση» των διαπραγματεύσεων και διευκρίνιζαν ότι οι συζητήσεις αυτές, έως τώρα, δείχνουν μία κατ' αρχήν αποδοχή από τις εταιρείες της πρότασης του Ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό η μείωση των διοδίων να ξεκινήσει μετά το Πάσχα. Έως τις εννέα το βράδυ θα είναι ανοιχτά τη Μ. Πέμπτη τα εμπορικά καταστήματα στην πρωτεύουσα. Τη Μ. Παρασκευή θα ανοίξουν στις 13.00 και θα κλείσουν στις 19.00, ενώ 09.00 με 15.00 θα λειτουργήσουν το Μ. Σάββατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα