Μαργκάγιο: Ελπίδες στην ΕΚΤ

Απέναντι στην κρίση χρέους που πλήττει την Ισπανία, μόνο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα "μπορεί να σβήσει την πυρκαγιά", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Γκαρθία-Μαργκάγιο στο ραδιοφωνικό δίκτυο Onda Cero εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της συνεδρίασης του συμβουλίου διοίκησης της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης.

"Πρέπει να πείσουμε τους Γερμανούς ότι πρέπει να κάνουνδύο πράγματα: κατά πρώτον, πρέπει

να βρουν μία λύση επείγοντος χαρακτήρα για το πρόβλημα των επονομαζόμενων περιφερειακών οικονομιών: Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία και Ισπανία. Και μόνο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να σβήσει την πυρκαγιά. Κατά δεύτερον, πρέπει ναδιαμορφώσουμε μία αρχιτεκτονική στην Ευρωπαϊκή Ενωση που θα έχει διάρκεια, πρέπει να τελειώσουμε με αυτήν την αβεβαιότητα" για τη βιωσιμότητα της ευρωζώνης.

"Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κινηθούμε προς μία τραπεζική ένωση, προς μία δημοσιονομική ένωση, προς μία οικονομική και πολιτική ένωση", είπε ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών.

Εκτόςτων αποτελεσμάτων της σημερινής συνεδρίασης, η ισπανική κυβέρνηση έχει μεγάλες προσδοκίες και για τη σημερινή επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ στη Μαδρίτη.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης "θα πούμε ότι όλα βαίνουν καλώς, αλλά μεσοπρόθεσμα πρέπει καινα χρηματοδοτηθούμε και τα χρήματα τα έχει η ΕΚΤ", είπε ο υπουργός.

Καιη Γερμανία "θα κατανοήσει ότι πρόκειται για κάτι που επηρεάζει όλους μας, είναι όπως ο Τιτανικός: εάν βυθιστούμε εδώ, όλοι βυθίζονται, και οιεπιβάτες της πρώτης θέσης".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα