Μαραθώνιες διαβουλεύσεις με τρόικα

«Ελπίζωνα κλείσουμε σήμερα» τόνισε υψηλόβαθμοστέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών,εν μέσω των μαραθώνιων διαβουλεύσεωνπου συνεχίζονται έως αυτή την ώρα με τους εκπροσώπους των δανειστών. Σύμφωναμε πληροφορίες, σταμάτησαν για λίγη ώραοι συνομιλίες, προκειμένου οι εκπρόσωποιτων δανειστών να συζητήσουν με τουςπροϊσταμένους τους, ωστόσο από τηνελληνική πλευρά εκφράζεται αισιοδοξίαοι διαπραγματεύσεις βρίσκονται κοντάστην ολοκλήρωση.

Σύμφωναμε τις ίδιες πηγές, το θέμα της μείωσηςτου ΦΠΑ στην εστίαση επανέρχεται

στο«τραπέζι», με στέλεχος του Υπουργείουνα υποστηρίζει «παλεύουμε να μηδενιστείτο δημοσιονομικό κενό και μετά ναεξασφαλιστεί η μείωση του ΦΠΑ στηνεστίαση, αλλά με τη λήψη ισοδύναμωνμέτρων».

Στουπουργείο Οικονομικών βρίσκεται και ουπουργός διοικητικής μεταρρύθμισηςΚυριάκοςΜητσοτάκης, καθώς το θέμα του δημοσίουβρίσκεται ψηλά στην ατζέντα τωνδιαπραγματεύσεων.

Τηνίδια ώρα έντονες αντιδράσεις προκαλείη ενδεχόμενη κατάργηση της δημοτικήςαστυνομίας και μετάταξη όλων τωνυπαλλήλων στην ΕΛΑΣ.

Τηναντίθεση του εκφράζει με ανακοίνωσητου ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Τηνώρα που ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησηςγίνεται όλο και πιο κεντρικός για τηνανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή -αναφέρει ο κ. Καμίνης- είναι αδιανόητοςκάθε περιορισμός στις αρμοδιότητεςτης. Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτασυνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης.Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων ,ηανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίουτων αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησητης.

Keywords
Τυχαία Θέματα