Μακελειό στην Άγκυρα με 86 νεκρούς

Για τρομοκρατική επίθεση μιλούν ανοιχτά πλέον Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αναφερόμενοι στη διπλή βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας το πρωί του Σαββάτου, με στόχο προσυγκέντρωση πορείας ειρήνης για το Κουρδικό, που έσπειρε το θάνατο με 86 νεκρούς και 186 τραυματίες, σύμφωνα με τον έως τώρα επίσημο απολογισμό. «Η επίθεση είναι πολύ πιθανόν να διαπράχθηκε από δύο βομβιστές αυτοκτονίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Η έκρηξη

σημειώθηκε έξω από τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, όπου κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσει πορεία υπέρ της ειρήνης. «Στόχος της επίθεσης ήταν τα μέλη του», ανακοίνωσε το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) εκφράζοντας την ανησυχία του για δραματική αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 96. «Εξήντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλοι 24 υπέκυψαν στο νοσοκομείο», είπε ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση που έχει γίνει στην Τουρκία εδώ και χρόνια. Η διπλή αυτή έκρηξη σημειώνεται σχεδόν τρεις μήνες μετά την επίθεση αυτοκτονίας, που οι Αρχές απέδωσαν στην τζιχαντιστική οργάνωση, Ισλαμικό Κράτος, από την οποία 32 υποστηρικτές του κουρδικού ζητήματος έχασαν τη ζωή τους. Μέχρι στιγμής για τη σημερινή φονική επίθεση, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Για τρομοκρατική επίθεση μιλούν ανοιχτά πλέον Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφερόμενοι στη διπλή βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας με στόχο προσυγκέντρωση πορείας ειρήνης για το Κουρδικό, που έσπειρε το θάνατο με 86 νεκρούς και 186 τραυματίες, σύμφωνα με τον έως τώρα επίσημο απολογισμό. Ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 96. Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση που έχει γίνει στην Τουρκία εδώ και χρόνια, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. Για μια επίθεση η οποία "στοχεύει την ειρήνη του έθνους", έκανε λόγο ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίν Ερντογάν.

Η διπλή έκρηξη χτύπησε συγκέντρωση συνδικάτων και του φιλοκουρδικού HDP έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας.

Την έντονη καταδίκη της εξέφρασε σύσσωμη η ευρωπαϊκή Κοινότητα ο πρωθυπουργός, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τα κόμματα.


Keywords
Τυχαία Θέματα