Μάγεψε η Δήμητρα Γαλάνη

Μία εκπληκτική βραδιά χάρισε η Δήμητρα Γαλάνη στο αθηναϊκό κοινό εχθές στην Τεχνόπολη, τη γειτονιά της.

Η συναυλία της συνθέτριας και ερμηνεύτριας ήταν πλήρης απ' όλες τις απόψεις. Η ζέστη δεν πτόησε τους κατά προσέγγιση 3.000 θεατές που προσήλθαν να ακούσουν τα τραγούδια του τελευταίου δίσκου της "Αλλιώς" και φυσικά τις μεγάλες επιτυχίες της.

Λίγο μετά τις εννέα και μισή η Δ. Γαλάνη βγήκε στη σκηνή με μια κορδέλα στα μαλλιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα, ζητώντας μας να "Μην πάμε απόψε πουθενά" (2009 - Πίξελ). Απλή και γλυκιά απευθύνθηκε στο κοινό μιλώντας για τον
καινούργιο δίσκο που είναι και η αφορμή των καλοκαιρινών τις εμφανίσεων αλλά και για τη νίκη της Εθνικής Ελλάδος.

Μίλησε για τους μεγάλους δημιουργούς που της χάρισαν πολλά και αναφερόμενη στους νέους μουσικούς είπε πως δεν τους βοηθά, γιατί εκείνοι είναι που τη βοηθάνε.

Με την υπέροχη όπως πάντα φωνή της ερμήνευσε τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι και του Νίκου Γκάτσου, του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου, του Άκη Πάνου, του Νίκου Αντύπα, δικά της και του Παρασκευά Καρασούλου. Ενδεικτικά αναφέρω μερικά από τα κομμάτια, "Μην τον ρωτάς τον ουρανό", "Αθανασία", "Ακρογιαλιές δειλινά", "Παραδώσου", "Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα".

Καλεσμένοι της Δήμητρας Γαλάνη οι φίλοι και συνεργάτες της, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Vassilikos, Θέμης Καραμουρατίδης και Όλγα Κουκλάκη έδειξαν με την παρουσία τους την αγάπη τους στην οικοδέσποινα, τραγούδησαν μαζί της αλλά και μόνοι τους και αποθεώθηκαν από το κοινό.

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο και οι νέοι μουσικοί και συνεργάτες της τα τελευταία χρόνια, Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (τύμπανα), Λάμπης Κουντουρόγιανης (ηλεκτρική κιθάρα), Νίκος Μέρμηγκας (λαούτο, μαντολίνο, λάφτα, κιθάρα), Σπύρος Μάνεσης (πιάνο), και Στέλιος Προβής (μπάσο).

Τέλος, να αναφερθούμε και στους ανθρώπους που επιμελήθηκαν τον ήχο, Γιώργο Βουδαντά και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ηχητικό αποτέλεσμα που έφτασε στο κοινό εξαρτήθηκε απ' αυτούς.

Νάνσυ Αγγελοπούλου
Keywords
Τυχαία Θέματα