«Μάχη» για την κηδεμονία

Η ηθοποιός Κέιτι Χομς ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με δύο ισχυρούς εχθρούς στη νομική μάχη που θα δώσει για την πλήρη κηδεμονία της 6χρονης κόρης της Σούρι: τον εν διαστάσει σύζυγό της Τομ Κρουζ και την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, της οποίας εκείνος είναι μέλος, ισχυρίστηκαν χθες Δευτέρα ειδικοί.

Η 33χρονη ηθοποιός που έγινε γνωστή από την τηλεοπτική σειρά «Dawson's Creek», βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην επικαιρότητα όταν κατέθεσε αίτηση διαζυγίου εναντίον του Κρουζ

ύστερα από έξι χρόνια γάμου.

Ενώ η Χολμς, ο Κρουζ και οι εκπρόσωποί τους δεν έχουν δημοσιοποιήσει τους λόγους του χωρισμού, τα μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι οι λόγοι συνδέονται με τη Σούρι, η οποία τώρα βρίσκεται στην ηλικία που ξεκινάει την επίσημη εκπαίδευση και την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, της οποίας ο Κρουζ είναι από τα πιο ένθερμα μέλη.

«Το ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχουν τρεις πρωταγωνιστές σε αυτή την υπόθεση--η μητέρα, ο πατέρας και αυτή η πολύ αμφιλεγόμενη ιδέα της Σαϊεντολογίας», λέει ο δικηγόρος της Νέας Υόρκης, που ειδικεύεται στα διαζύγια, Λούμποφ Σταρκ.

«Η κόρη βρίσκεται στη μέση αυτού του διαζυγίου. Φαίνεται ότι έχει μεγαλώσει με τις αρχές της Σαϊεντολογίας μέχρι σήμερα, επομένως αν ο δικαστής δώσει την κηδεμονία στην Κέιτι Χολμς, μπορεί να της αλλάξει θρήσκευμα», τονίζει ο Σταρκ.

Η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας ιδρύθηκε από τον συγγραφέα βιβλίων επιστημονικής φαντασίας Λ.Ρον Χάμπαρντ και αυτοπεριγράφεται ως θρησκεία. Η οργάνωση πρεσβεύει ότι ο άνθρωπος είναι κάτι περισσότερο από ένα προϊόν του περιβάλλοντός του ή τα γονίδιά του, ότι η εμπειρία του εκτείνεται πολύ πιο πέρα από μια και μόνο ζωή και ότι οι δυνατότητές του είναι απεριόριστες, ακόμη και αν δεν είναι αντιληπτές προς το παρόν. Έχει προσελκύσει οπαδούς όπως ο Κρουζ και ο Τζον Τραβόλτα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα