Μ. Βρετανία: Μακρύς δρόμος λιτότητας

Η Βρετανία έχει διανύσει το ένα τέταρτο του δρόμου που προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για την μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό και οι περικοπές δαπανών μπορεί να χρειαστεί να συνεχιστούν ως το 2020, δήλωσε ένα κυβερνητικό στέλεχος σήμερα.

Η κυβέρνηση συνασπισμού που ανέλαβε την εξουσία το 2010 έχει κάνει σαφές ότι η περιστολή των δημοσίων δαπανών ενδέχεται να συνεχιστούν και μετά τις επόμενες εκλογές του 2015, αλλά ελάχιστοι έχουν πει δημόσια ότι τα δημοσιονομικά της Βρετανίας είναι

σε τόσο κακή κατάσταση που οι περικοπές μπορούσαν να διαρκέσουν για μια δεκαετία.

Ο Τζέρεμι Χέιγουντ, υπουργός Προεδρίας, είπε σε μια συνάντηση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ολοκληρώσει την δημοσιονομική προσαρμογή που θέλει η κυβέρνηση Κάμερον μόνο κατά το 25%, όπως μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο πρόσωπα τα οποία έλαβαν μέρος στη συνάντηση.

Ο Χέιγουντ φέρεται να είπε, σύμφωνα με το BBC, ότι οι περικοπές δαπανών ενδέχεται να διαρκέσουν για "επτά, οκτώ, ίσως 10 χρόνια" από την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης συνασπισμού Τόρις-Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Το έλλειμμα της Βρετανίας αναμένεται να φθάσει σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 6,5% του ΑΕΠ της το 2013, να είναι δηλαδή υψηλότερο από κάθε άλλο κράτος της ΕΕ πλην Ελλάδας (8,4%) και Ιρλανδίας (7,5%).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα