Λουτρό αίματος στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε λιγότερα από ένα 24ωρο στην περιοχή Μαϊντουγκούρι στα βορειαανατολικά της Νιγηρίας.

Το βράδυ του Σαββάτου δύο βόμβες εξερράγησαν σε κατάμεστη αγορά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 50 άνθρωποι, εκ των οποίων πολλά παιδιά και στη συνέχεια ένοπλοι εισέβαλλαν στο χωριό πυροβολώντας αδιακρίτως σκοτώνοντας περισσότερους από 39 άμαχους πολίτες.

Οι βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν στο Μαϊντουγκούρι, όπου βρίσκεται η βάση των στρατιωτικών δυνάμεων που μάχονται την ισλαμική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Η επίθεση έγινε σε μια κατάμεστη

αγορά κοντά στο αεροδρόμιο και η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που κτήρια στην περιοχή ισοπεδώθηκαν.

Η δεύτερη βόμβα πυροδοτήθηκε την ώρα που πολίτες προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες από την πρώτη έκρηξη.

Την ώρα των επιθέσεων πολλοί άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι σε σημείο όπου προβαλλόταν αγώνας ποδοσφαίρου. Επίσης κοντά στο σημείο της έκρηξης, ήταν σε εξέλιξη μια τελετή γάμου.

Λίγη ώρα αργότερα ένοπλοι εισέβαλλαν στο χωριό Μάινοκ, το οποίο βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Μαϊντουγκούρι και το κατέστρεψαν ολοσχερώς.

Το πρωί της Κυριακής όπως μεταδίδει το BBC, έπειτα και από την τελευταία επίθεση μπροστά από το τζαμί της περιοχής βρισκόντουσαν πτώματα στοιβαγμένα, ενώ τα κτήρια του χωριού που είχαν παραδοθεί στις φλόγες ακόμη κάπνιζαν.

Πυροβολούσαν αδιακρίτως, γυναίκες, παιδιά, άντρες και στη συνέχεια έβαζαν φωτιά στα σπίτια, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Πηγή: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα