Λιβύη: Στην Τρίπολη ο γγ του ΟΗΕ

Στην Τρίπολη έφτασε το Σάββατο ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν προκειμένου να δώσει μια νέα ώθηση στο διάλογο που ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου με στόχο την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη.

Σύμφωνα με μια πηγή της αποστολής του ΟΗΕ σε αυτήν την

χώρα (UNSMIL), η επίσκεψη του Μπαν Κι Μουν, δεν είχε επίσημα ανακοινωθεί και αναμένεται να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της Λιβύης σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Ο Μπαν Κι Μουν αναμένεται να «ενθαρρύνει τα κόμματα της Λιβύης να σημειώσουν πρόοδο στον πολιτικό διάλογο προκειμένου να αποκαταστήσουν την σταθερότητα στην χώρα» έγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μπερναρντίνο Λεόν είχε προσπαθήσει την 29η Σεπτεμβρίου να συγκεντρώσει για πρώτη φορά μαζί βουλευτές αντιπάλων κομμάτων, μία πρωτοβουλία που ο ΟΗΕ είχε χαρακτηρίσει «ένα σημαντικό βήμα» προς την ειρήνη.

H πετρελαιοπαραγωγός Λιβύη έχει δύο κυβερνήσεις και δύο κοινοβούλια από τότε που μια ένοπλη οργάνωση από την πόλη Μισράτα στα δυτικά είχε καταλάβει την πρωτεύουσα τον Αύγουστο, συγκροτώντας το δικό της υπουργικό συμβούλιο και αναγκάζοντας την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση να συνεδριάζει στα ανατολικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα