Λίνεν:«Η ΑΕΚ στη θέση που της αξίζει»

Πίστωση χρόνου για να οδηγήσει την ΑΕΚ στη θέση που της αξίζει ζήτησε ο Έβαλντ Λίνεν κατά την επίσημη παρουσίαση του.

Ο νέος τεχνικός της Ένωσης τόνισε πως μπορεί τα αποτελέσματα στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος να μην είναι θετικά, ωστόσο επισήμανε πως θα δουλέψει με το υπάρχουν υλικό για να βοηθήσει την ομάδα.

«Καταλαβαίνω την κατάσταση που βρίσκεται πλέον η ΑΕΚ. Τα πρώτα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο επιτυχημένα, όμως εμείς πρέπει να δουλέψουμε με το υπάρχον

υλικό για το καλό της ΑΕΚ. Αυτή, όμως, η ομάδα είναι η ΑΕΚ. Είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία και φανταστικούς οπαδούς. Εκείνο που θέλουμε είναι να φέρουμε την ΑΕΚ πιο ψηλά στη βαθμολογία και αργότερα εκεί που της αξίζει.

Για το στόχο της ΑΕΚ:
«Να φύγουμε από την τελευταία θέση το συντομότερο δυνατό. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε κάθε εβδομάδα. Έχουμε να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ και με τον Παναθηναϊκό, όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δική μας απόδοση. Δεν έχει νόημα να κοιτάμε τη θέση της ΑΕΚ στο τέλος του πρωταθλήματος, αλλά το πώς θα βελτιωθούμε».

Για τους λόγους που τον έκαναν να δεχτεί την πρόταση της ΑΕΚ:
«Αν εμφανιζόταν κάποια άλλη ομάδα σε κάποια άλλη χώρα που ήταν στην τελευταία θέση με 22 νέους παίκτες δεν θα είχα δεχτεί την πρόταση. Η ΑΕΚ είναι κάτι το ιδιαίτερο. Στο παρελθόν, το 2008 θα μπορούσε να είχε πανηγυρίσει το πρωτάθλημα, το άξιζε 100%, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Η ομάδα έχει θέληση. Είδα ανθρώπους να μου μιλάνε σοβαρά και με ειλικρίνεια. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ο κόσμος».

Για τον σχεδιασμό της ΑΕΚ:
«Είναι διαφορετικό για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει στην ΑΕΚ, υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Είναι ωραίο να υπάρχει ιεραρχία στην ομάδα και ένας παίκτης να μπαίνει στο γήπεδο χωρίς πίεση. Αν βάλεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο οχτώ ή εννιά παίκτες με ταλέντο, μπορεί η ψυχολογία τους να μην είναι στην κατάλληλη κατάσταση. Δεν μπορείς να παίζεις με 11 ταλέντα, θα πρέπει να φτιάξεις ένα μίγμα με έμπειρους παίκτες που θα βοηθάνε τους νεότερους. Θέλω να διδάξω καλή οργάνωση, αυτό απαιτεί χρόνο, αλλά αυτός δεν υπάρχει. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και μια ομάδα λειτουργεί με επιτυχία όταν όλοι δουλεύουν μαζί, ακόμη και αν όλες οι μονάδες δεν έχουν ταλέντο».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ:
«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Τα οικονομικά είναι γνωστά και δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε ανοίγματα. Θα κοιτάξουμε τους παίκτες που έχουμε, θα προσπαθήσουμε να τους εξελίξουμε και να στηριχθούμε πάνω τους. Τον Ιανουάριο θα δούμε τι θα γίνει. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε την ομάδα μας μόνο».

Πηγή :Sportfm   
 

Keywords
Τυχαία Θέματα