«Δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο»

«Κάποιοι ποντάρουν σε τρίτο μνημόνιο. Θα τους απογοητεύσω. Δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο», επεσήμανε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε τα πέντε πρώτα νομοσχέδια, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ,

που θα κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα, στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και τη σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο, για να διερευνηθούν όπως είπε οι συνθήκες αλλά και οι πολιτικές ευθύνες όλων των παραγόντων που έπαιξαν ρόλο στη χρεοκοπία της χώρας που μας οδήγησε στον αναγκαστικό δανεισμό.

«Αυτό που επιδιώκουμε πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας είναι μια συμφωνία που θα καταστήσει βιώσιμες τις υποχρεώσεις μας και θα επιτρέψει να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».
Σημείωσε ότι, «οι εταίροι επέκτειναν κατά τέσσερις μήνες την δανειακή σύμβαση, τονίζοντας πως η παράταση δεν συνοδεύεται με οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η χώρα βγαίνει πιο δυνατή και περήφανη, έχοντας ανακτήσει την αξιοπιστία της, εκτιμώντας ότι τώρα μπορούμε να αρχίσουμε τη συζήτηση για την απομείωση χρέους, ενώ κάλεσε τους βουλευτές για «λιγότερα λόγια και πιο πολύ δουλειά».

Αναφορικάμε το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης,τη Δευτέρα θα κατατεθεί το νομοσχέδιογια την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικήςκρίσης, το οποίο θα περιλαμβάνει τηνπαροχή δωρεάν ρεύματος και σίτισης σεχιλιάδες νοικοκυριά και θα εμπεριέχειρύθμιση για την εκκίνηση του προγράμματοςστέγασης για 30.000 δικαιούχους.


Θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για τηρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προςτο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμείακαι την άρση του διαρκούς αυτοφώρου.

Εν συνεχεία, το νομοσχέδιο για τηνπροστασία της πρώτης κατοικίας που θααφορά κατοικίες, η αντικειμενική άξιατων οποίων δεν θα υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ, το νομοσχέδιο για τηφοροδιαφυγή, και στις 5 Μαρτίου, τονομοσχέδιο για την επανασύσταση τηςΕΡΤ.


Στις 11.30 το πρωί, ο κ. Τσίπραςθα μιλήσει στην Κεντρική Επιτροπή τουΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα