Λεβαντόφσκι για την γενναιοδωρία της Γερμανίας

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τον Προϋπολογισμό Γιάνους Λεβαντόφσκι δηλώνει ότι δεν έχει ψευδαισθήσεις περί αλλαγής της κατεύθυνσης της ευρωπαϊκής πολιτικής της Γερμανίας, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt.

«Δεν έχω ψευδαισθήσεις», απαντά ο Ευρωπαίος επίτροπος σε ερώτηση σχετικά με το αν η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας θα είναι ενδεχομένως περισσότερο γενναιόδωρη με τους Ευρωπαίους εταίρους της. Οι (Γερμανοί) πολίτες ανησυχούν ότι η σωτηρία των
χωρών που βρίσκονται σε κρίση μπορεί να γίνει εις βάρος τους, είναι δύσκολο η πολιτική να ξεπεράσει αυτές τις ανησυχίες», προσθέτει ο Γιάνους Λεβαντόφκσι.

Το πιο πιθανό σενάριο για τον σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης είναι η σύμπραξη των Χριστιανοδημοκρατών της Άγγελα Μέρκελ με τους Σοσιαλδημοκράτες, γεγονός που οδηγεί ορισμένους να ελπίζουν σε μία διαφοροποίηση της γερμανικής πολιτικής, με την υιοθέτηση ευμενέστερης στάσης απέναντι στις χώρες της νότιας Ευρώπης και μίας πολιτικής τόνωσης της ζήτησης στη Γερμανία.

«Δεν είμαι κεϋνσιανός, αλλά μία τόνωση της εσωτερικής ζήτησης, για παράδειγμα μέσω επενδύσεων στις υποδομές, θα ήταν χρήσιμη για τη διόρθωση των ανισορροπιών στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Πολωνός Ευρωπαίος επίτροπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα