Λε Ντριάν για τους Γάλλους ομήρους

Ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε σήμερα ότι είναι "πιθανόν" οι γάλλοι όμηροι στο Σάχελ να κρατούνται στην περιοχή της οροσειράς Ιφόγας, στο βόρειο Μάλι.

"Είναι πιθανόν να βρίσκονται στην ορεινή αυτή περιοχή. Δεν χάνουμε ποτέ το στόχο, το θάρρος ούτε την αίσθηση για το γεγονός ότι υπάρχουν γάλλοι όμηροι σε αυτό το έδαφος", δήλωσε ο υπουργός στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Επτά Γάλλοι είχαν απαχθεί στο Νίγηρα και στο Μάλι. Έξι μεταξύ αυτών

κρατούνται από την οργάνωση Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI) και ένας από το Κίνημα Eνότητας και Ιερού Πολέμου στη Δυτική Αφρική (MUJAO).

Όταν ρωτήθηκε για πιθανή προώθηση των γαλλικών δυνάμεων "πέραν του Κιντάλ", της μητρόπολης του βορειοανατολικού Μάλι, της οποίας οι γάλλοι στρατιώτες ελέγχουν το αεροδρόμιο, ο υπουργός Άμυνας αρνήθηκε να δώσει κάποια διευκρίνιση.

"Η αποστολή των γαλλικών δυνάμεων δεν άλλαξε: συμβάλλει στην αποκατάσταση της ακεραιότητας και της κυριαρχίας του Μάλι, δηλαδή στο σύνολο του εδάφους του. Αλλά συμβάλλει, όχι μόνη, μαζί με το στρατό του Μάλι και αφρικανικές δυνάμεις", δήλωσε.

Όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει χερσαία επιχείρηση, ο υπουργός απάντησε "θα δούμε".

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα