Λακωνία: Στο ΕΣΠΑ δύο οδικά έργα

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο δρόμος Σπάρτη-Πλατάνα-Σκούρα στην Λακωνία, με συνολικό προϋπολογισμό 7.820.000 ευρώ.

Το έργο αφορά τη μελέτη και κατασκευή τής συνδετήριας οδού της Σπάρτης με την παρακαμπτήρια οδό Σπάρτης-Σκούρας-Πυρί.

Ειδικότερα,πρόκειται για τη σύνδεση της Σπάρτης με την περιοχή ανατολικά του ποταμού Ευρώτα, συνολικού μήκους περίπου 1,5 χλμ,

που θα ξεκινάει από τοκέντρο της πόλης της Σπάρτης και θα διατρέχει την πεδινή ζώνη της κοιλάδας του ποταμού Ευρώτα.

Το υπό μελέτη οδικό τμήμα περιλαμβάνει γέφυρα στον ποταμό Ευρώτα, συνολικού ανοίγματος περίπου 200μ., μια κάτω διάβαση αγροτικής οδού, καθώς και παράπλευρο οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 1,5 χλμ. Επίσης, προβλέπεται η μελέτη ενός τρισκελούς ισόπεδου κόμβου στην περιοχή σύνδεσης του μελετώμενου οδικού τμήματος μετον οδικό άξονα Τρίπολη-Σπάρτη-Γύθειο.

Επιπροσθέτως στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε, με τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με το ποσό των 750.000 ευρώ, ο παραλιακός δρόμος στο Κυπαρίσσι Μονεμβασίας.

Το έργο αφορά εργασίες αντιστήριξης, ασφαλτόστρωσης και διεύρυνσης της παραλιακής οδού, η οποία αποτελεί τη μοναδική σύνδεση μεταξύ των οικισμών Παραλίας και Μητρόπολης Κυπαρισσίου του Δήμου Μονεμβασιάς, Λακωνίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα