Λαγκάρντ-Ντράγκι στο Eurogroup της Τετάρτης

Παρούσα στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, την ερχόμενη Τετάρτη, θα είναι η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Θα πρόκειται για το πρώτο τετ-α-τετ της κ. Λαγκάρντ με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στον απόηχο της συνάντησης γνωριμίας που είχε ο κ. Βαρουφάκης με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως παρών στη συνεδρίαση θα είναι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,

Μάριο Ντράγκι.

Εάν οι εν λόγω πληροφορίες επιβεβαιωθούν, αυτό θα σημαίνει πως στις Βρυξέλλες η ελληνική πλευρά θα πρέπει παρουσιάσει τις θέσεις της όχι μόνο στους ευρωπαίους εταίρους, αλλά και στα άλλα δυο μέλη της τρόικα.

Εν τω μεταξύ, με στελέχη της επενδυτικής τράπεζας Lazard, την οποία έχει προσλάβει η Ελλάδα ως σύμβουλο για τη διαχείριση του δημόσιου χρέους, συναντάται αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα